Főoldal > DIÉTA > Fogyj szivárvány-diétával, és légy karcsú a nyárra!

Fogyj szivárvány-diétával, és légy karcsú a nyárra!

ételfogyókúramintaétrendszínszivárvány-diéta
0

Írta: and

A verőfényes napokon megjön a kedvünk a dinnyéhez, a barackhoz, az eperhez, a paradicsomhoz, és a friss halhoz. Tulajdonképpen ez az év egyetlen időszaka, amikor szó szerint vágyakozunk a saláták, az egészséges harapnivalók után. Leld örömöd a táplálkozásban úgy is, hogy annyi féle színt és ízt vonultatsz fel a diétádban, amennyit csak lehet, így a […]

A verőfényes napokon megjön a kedvünk a dinnyéhez, a barackhoz, az eperhez, a paradicsomhoz, és a friss halhoz. Tulajdonképpen ez az év egyetlen időszaka, amikor szó szerint vágyakozunk a saláták, az egészséges harapnivalók után. Leld örömöd a táplálkozásban úgy is, hogy annyi féle színt és ízt vonultatsz fel a diétádban, amennyit csak lehet, így a bőröd egészségesen fog ragyogni, a hasad lapos, a tested pedig fitt lesz.

Narancs az egészséges ragyogásért

A narancsszínű ételek a bennük magas koncentrációban rejlő béta karotinnak köszönhetik a színüket, és minél fényesebb „példányt” tartasz a kezedben, annál magasabb a tartalma. Ha a szervezetedbe nagy számban jutnak be a béta karotinban rejlő pigmentek, a bőröd természetes, ám egy picit sötétebb árnyalatban fog pompázni, ugyanakkor fiatalabbnak és rugalmasabbnak fog tűnni. Tehát a barnulást is elősegítheted, ha beiktatod ezeket a narancs árnyalatú étkeket az étrendedbe.

Ezeket fogyaszd: pritamin, őszibarack, sárgabarack, sárgadinnye, répa, paradicsom és padlizsán.

Piros a megtisztuláshoz

A piros ennivalók flavonoidokat rejtenek magukban, amelyek erős antioxidánsok, javítják a vérkeringést és erősítik az érfalakat is. A piros finomságok a legjobb fegyverek a vízvisszatartás, az elnehezült lábak, valamint a narancsbőr ellen. Ezek az ételek P-vitaminnal is feltöltik a szervezetet, egy anyaggal, amely szükséges a C-vitamin felszívódásához, emellett kálium is van bennük, amely a vízvisszatartás ellen lényeges.

Ezeket fogyaszd: eper, fekete ribiszke, szeder, áfonya, málna, mazsola, szilva, cékla és ribizli.

szivarvany2.jpg ()

Zöld a méregtelenítéshez

A zöldek, kiváltképp a zöldségek, méregtelenítő hatású ásványokat foglalnak magukba, de rostban és vízben is bővelkednek. Valódi tisztító hatású jótétemények, megszabadítják a testet a méreganyagoktól, amelyek a stressznek, a dohányzásnak, az alkoholnak, a rossz étkezési szokásoknak és az egészségtelen életstílusnak tulajdoníthatók.

Ezeket fogyaszd: brokkoli, karfiol, káposzta, spenót, cukkini, zöldbab, saláta, hagyma, póréhagyma, zöldborsó, petrezselyem és metélőhagyma.

Fehér, hogy ne legyél éhes

A fehér, ha a táplálkozás tekintetében nézzük, sok proteint jelent. De a testünknek nem a zsírtömeg, hanem az izomtömeg fejlesztése miatt van rá szüksége. Hamar eltelít, ami nem elhanyagolható szempont, ha szeretnél ledobni magadról pár kilót. Azoknak, akik vegetáriánusok, nehezebb lehet a proteint beépíteni az étrendbe, de például a diófélékkel kiküszöbölhető ez a probléma. A tejtermékekről köztudott, hogy tele vannak kalciummal, ami jelentős szerepet tölt be a csontok és fogak egészségének megőrzésében, de a fogyás tekintetében is számos előnnyel bír.

Ezeket fogyaszd: fehér húsok, hal, rákfélék, tenger gyümölcsei és tejtermékek.

Sárga, hogy feltöltődj energiával

A sárga ételek gyakran a „legenergetikusabbak”, amelyek általában zsiradékokat és komplex szénhidrátokat foglalnak magukba. Nem fukarkodnak a kalóriákkal, ettől függetlenül olyan lényeges tápanyagok, amelyekre szüksége van a szervezeteknek, üzemanyagot jelentenek a testnek, nélkülük nem működnénk. Ezek nélkül nem tudnál sportolni, vagy éppen bulizni. A gabonapelyhek fehérjét és B-vitamint is tartalmaznak, míg a zsiradékokban létfontosságú savak és E-vitamin van. Ezek életbevágóan fontosak az egészséges bőr, haj és körmök számára.

szivarvany3.jpg ()Ezeket fogyaszd mértékkel: növényi olaj, vaj, margarin, gabonapelyhek, krumpli, tészta, rizs, quinoa és teljes kiőrlésű kenyér.

Egy napos mintaétrend a szivárvány diéta jegyében

Reggeli
Citromos tea, egy tálka tej, 40 g gabonapehely, két-három sárgabarack

Ebéd
Reszelt répa citrommal, 150 g vékonyra szelt fűszerezett pulykahús, 200 g cukkini, 100 g főtt quinoa, egy őszibarack

Uzsonna
Egy szelet sárga-, vagy görögdinnye, egy doboz natúr joghurt

Vacsora
100 g grillezett tengeri hal édesköménnyel, friss paradicsommal és uborkával, valamint annyi párolt zöldbabbal, amennyi jól esik, 100 g zsírszegény házi sajt plusz 200 g apróra vágott eper


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X