Főoldal > DIÉTA > Ezt edd a napsugárzás elleni védelemért!

Ezt edd a napsugárzás elleni védelemért!

bőrvédelemételétkezésnapsugárzásvédelem
0

Írta: and

Színes gyümölcsök A túl erős napsugárzás nem csak ránk nézve káros, hanem a növényekre is, azonban ők színeikkel védik magukat a nap káros sugarai ellen. Minél erősebb színe van egy-egy zöldségnek vagy gyümölcsnek, annál erősebb a védekezőképessége. A legszínesebb növények (piros, sárga, rózsaszín) likopint és karotinoidot tartalmaznak, melyek nagyon erős antioxidáns hatású festékanyagok. Ezeknek nagy […]

Színes gyümölcsök

A túl erős napsugárzás nem csak ránk nézve káros, hanem a növényekre is, azonban ők színeikkel védik magukat a nap káros sugarai ellen. Minél erősebb színe van egy-egy zöldségnek vagy gyümölcsnek, annál erősebb a védekezőképessége. A legszínesebb növények (piros, sárga, rózsaszín) likopint és karotinoidot tartalmaznak, melyek nagyon erős antioxidáns hatású festékanyagok. Ezeknek nagy szerepük van a betegségek megelőzésében, a bőr öregedésének lassításában és védelmében.

Wellness Cafe tipp: Egyél meg naponta három evőkanál paradicsompürét és két teáskanál olívaolajat. Ezzel rendkívül hatékonyan védheted bőröd a leégéstől és a károsodásoktól.

paradicsomcikk.jpg ()Halak

A hideg vízi halakban található omega-3 zsírsavak nagyon fontosak a bőr védelme érdekében. Az antioxidánsokhoz hasonlóan segítenek megelőzni és kezelni a különböző bőrproblémákat, gyulladásokat, védik bőrünket a káros külső hatásoktól, így a napsugárzástól és az öregedéstől is. Megfelelő mennyiségű esszenciális zsírsav, mint az omega-3 segíthet megelőzni bizonyos rákbetegségek kialakulását, mint a bőrrák.

Wellness Cafe tipp: Legalább hetente kétszer fogyassz halat, heringet, makrélát, szardíniát vagy lazacot.

Csokoládé

Az igazi fekete csokoládé rengeteg flavonoidot tartalmaz, ami nagyon erős antioxidáns. Az erős napsugárzás káros szabadgyököket szabadít fel a szervezetben, melyek ellen ezzel az anyaggal remekül lehet védekezni. Fontos tudnod, hogy a minőségi étcsokoládé rendszeres fogyasztása egyáltalán nem hizlal, azonban nagyon jót tesz a vérnyomásnak, és jótékonyan hat a szövetek működésére is.

Wellness Cafe tipp: A valódi csokoládé kakaótartalma minimum 43 százalék, ezért ennél csak magasabbat válassz. Kezdd a napod 50 gramm jó minőségű csokoládéval! Meglátod, meglesz a hatása.

Fekete és zöldtea

A zöld és a fekete tea is antioxidáns polifenolokat tartalmaz, melyek képesek védelmet nyújtani a nap káros sugaraival szemben. Egy amerikai kutatás eredménye szerint, akik naponta legalább két csésze fekete vagy zöld teát megisznak, azoknál 30 százalékkal csökken egyes bőrrák típusok kialakulásának kockázata. Emellett védik a bőrt a leégéstől is.

Wellness Cafe tipp: Áztasd a teát hosszabb ideig (legalább 5 percig), így magasabb lesz az italod polifenol tartalma.

paradicsomcikk2.jpg ()Zöld leveles zöldségek

Az olyan zöldségek, mint a brokkoli, a spenót vagy a káposzta védelmet nyújthat a tüdő- és a vastagbélrák ellen – a legújabb kutatások szerint ez a hatás kiterjed a bőrre is. Az ezekben a zöldségekben található antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok képesek egyes bőrrákok kialakulásának esélyét 50 százalékkal csökkenteni. Ez a hatás annak tudható be, hogy ezek a zöldségek segítenek a természetes bőrvédelemben szerepet játszó enzimek termelődésében.

Wellness Cafe tipp: Legalább hetente kétszer fogyassz brokkolit vagy más zöldségeket. Lehetőleg frissen, salátának elkészítve, vagy szendvicsben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X