Főoldal > DIÉTA > Így tartsd a súlyod a nyaralás alatt!

Így tartsd a súlyod a nyaralás alatt!

ételmértékletességmozgásnyaralástestsúly
0

Írta: and

Minden évben ugyanez zajlik? Elmentek nagy boldogan nyaralni, majd hazatérve ráállsz a mérlegre, és a könnyeiddel küszködve állapítod meg, hogy egy hét alatt megint felszedtél 5 kilót? Csak mértékletesen! Az egyik legnehezebb dolog megállni, hogy nekiess a svédasztalnak, mikor egymás hegyén-hátán roskadoznak a finomabbnál finomabb ételek. Az ember szinte kényszert érez, hogy mindegyikbe belekóstoljon, még […]

Minden évben ugyanez zajlik? Elmentek nagy boldogan nyaralni, majd hazatérve ráállsz a mérlegre, és a könnyeiddel küszködve állapítod meg, hogy egy hét alatt megint felszedtél 5 kilót?

Csak mértékletesen!

Az egyik legnehezebb dolog megállni, hogy nekiess a svédasztalnak, mikor egymás hegyén-hátán roskadoznak a finomabbnál finomabb ételek. Az ember szinte kényszert érez, hogy mindegyikbe belekóstoljon, még akkor is, ha a gyomra már elérte a végső kapacitását. Mit tehetsz a csábítás ellen? Ne járj vissza repetázni az asztalokhoz, hanem pakold össze magadnak, amire úgy érzed szükséged van, és csak azt fogyaszd el.

Zöldség, gyümölcs, halak

Nem azt mondjuk, hogy csak salátán tengődj, miközben mindenki körülötted vígan falja a csülköt, de az étkezések alkalmával a tányérod nagy részén zöldségek legyenek. Nem kell lemondanod a különlegességekről, egész biztos akad olyan tengeri  herkentyű, vagy szárnyas hús, mely nem tocsog az olajban, így bűntudat  nélkül elfogyaszthatod. Desszertnek pedig ugyanolyan finom egy tál mézédes eper, vagy egy szelet dinnye, mint egy kehely fagyi.

Mozgásra fel!

A nyaralásnak nem kell arról szólnia, hogy naphosszat a tenger, vagy a medence partján punnyadsz pletykalapokkal a kezedben. Bár pihenni jöttél, ezt aktívan is el tudod tölteni, ráadásul sokkal több élményben lesz így részed. Szerencsére egyre több program szerepel a szállodák prospektusában, melyek közül választani lehet, lehet az gyalogos városnézés, viziaerobik vagy éppen jóga.

nyaralas2.jpg ()Önállósodj!

Ha nem vagy híve a szervezett programoknak, te magad is megtervezheted a napodat. Fogd a térképet és kirándulj a városban vagy a természetben. Egy mozgással eltöltött nap után bűntudat nélkül és elégedetten fogod elkölteni a vacsorát.

Ússz!

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy tenger vagy medence áll a rendelkezésedre, akkor ki ne hagyd az úszást a programból. Megdolgoztatja az egész lábat, a popsit és a karokat. Ha egyedül unalmasnak találod, vedd magad köré barátaidat vagy családtagjaidat, és ússzatok versenyt, labdázzatok, sőt, még tollasozni is lehet a vízben, a röplabdáról nem is beszélve.

Irány a kondi!

Szinte minden nagyobb szálloda rendelkezik jól felszerelt konditeremmel, és különféle órák is a vendégek rendelkezésére állnak, így nem érdemes kihagynod a futópadot vagy éppen egy Pilates-órát.

Izzadj!

Egy kiadós úszás után nincs is jobb, mint beülni a szaunába, és izzadni egy kellemeset. Bár a szauna konkrétan nem fogyaszt, de a távozó veríték által különféle méreganyagoktól szabadul meg a szervezeted, így mindenképp érdemes beiktatnod a programodba. Persze csak akkor, ha egészséges vagy, és nem vagy eltiltva tőle.

Bűnmentes élvezet – így rágcsálj!

https://wellandfit.hu/wellness/2011-6/igy-elj-a-napszaknak-megfeleloen

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X