Főoldal > DIÉTA > Nyaralás alatt is maradj formában!

Nyaralás alatt is maradj formában!

étkezésmozgásnyaralás
0

Írta:

Boldog mami sorozat – 20. rész


A Boldog mami sorozat szerzője, Bakos Zsuzsi életmód tanácsadó nem csak az újdonsült anyukáknak, hanem minden változni, tetszeni akaró nőnek segítséget nyújt a formába lendüléshez.

1. Maradj következetes!

A nyaralást megelőző hetekben odafigyeltél az étkezésre és rendszeresen mozogtál? Ha most hirtelen felhagynál ezekkel, és jönne a válogatás nélküli falatozás, bizony, jó sokat kéne sportolnod ahhoz, hogy ellensúlyozd a bevitt kalóriákat. És ha már nyaralsz, biztosan nem szeretnél naphosszat edzeni, igaz? Éppen ezért próbáld meg az eddig kialakított életmódbeli változtatásokat a nyaralás alatt is tartani. Persze olykor-olykor lehet bűnözni, de erről majd később!

2. Soha ne edd túl magad!

A szállodák pazar svédasztalai arra csábítanak, hogy addig tömd magad, amíg ki nem pukkadsz! Mivel szerencsére elég nagy a választék, csak egy kis odafigyelés szükségeltetik ahhoz, hogy jól válogasd össze a harapnivalót. Soha ne szedj óriási halmokat, inkább térj vissza többször kisebb adagokért! Ha a csemeték hagynak, próbálj meg lassan, nem kapkodva étkezni, így a mennyiségeket is jobban tudod kontrollálni. Mindenesetre ne várd meg, amíg a gyomrod már feszülni kezd a sok bevitt tápláléktól. Ne feledd, a jóllakottság érzet csak negyed órával az étkezés befejezése után jelentkezik!

3. Csomagolj előrelátóan!

Inkább vigyél egy pár szandállal kevesebbet, de legyen nálad néhány olyan dolgot, amelyek itthon nélkülözhetetlen tartozékai az életmódváltásnak. 1-2 pár sportzokni, a tornacipőd és egy sportmelltartó nem foglalnak sok helyet a bőröndben, és így már nem lehet kifogásod a helyi sportprogramoktól való távolmaradásra. Ne hagyd itthon kedvenc étrendkiegészítőidet sem, ha pedig nagyon figyelsz az energiabevitelre, legyen nálad is egy kalóriakalauz is, amelyből kipuskázhatod, mennyi energiát tartalmaz a vágyott élelmiszer.

4. Mozogj a kicsivel!

Vond be csemetédet is az alakmegőrzésbe! Dobáld, húzd magad után a vízben, vagy vedd a hátadra úszás közben. A babakocsi is remek sporttárs lehet. Barangold be a környéket flott tempóban, persze ne a legnagyobb kánikulában!

mami2.jpg ()

5. Vigyél magaddal alakkövető göncöket!

Felejtsd el a sátorméretű szoknyákat, pólókat, és csomagolj minél több passzentos toppot, szűk nadrágot, alakkövető nyári ruhákat magadnak. Ezek mindig emlékeztetnek majd arra, hogy ne lőj túl a célon! A párod XL-es pólója alá rejtőzve könnyen az az érzésed támadhat, hogy ha már nyaralsz, akkor mindent szabad, meg aztán ezt a kis felesleget majd úgyis ledolgozod. Gondolj arra, mennyi erőfeszítésedbe került jobb formába lendülni! Ugye nem szeretnéd előröl kezdeni az egészet?

6. Tervezz előre!

Tájékozódj a nyaralóhely és a környék sportolási lehetőségeiről. Írd le magadnak, mit szeretnél feltétlen kipróbálni, és már a megérkezés után érdeklődj utána, kérj időpontot! Ha jobb szeretnél egyedül tréningezni, kelj fel egy fél órával korábban, és menj el futni. A hajnali, nyári táj feltölt majd energiával, nem beszélve arról, mennyire csodás élmény a vízparton kocogni! Ha a futás nem kenyered, keress a Wellnesscafén néhány mindent átmozgató gyakorlatsort, nyomtasd ki, és vidd magaddal a nyaralásra. Súlyzó helyett megteszik a tele ásványvizes palackok is, a 20-30 perces tornától pedig jól indul majd a reggel, és sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben, mintha három fogásos reggelivel kezdenéd a napot.

7. Bűnözni szabad!

A világért sem biztatnálak arra, hogy a jól megérdemelt pihenés alatt vonj meg minden finom falatot magadtól! Ugyanakkor fontos a jó időzítés és a körültekintő választás! A nassolást inkább közvetlenül az étkezések utánra időzítsd, mintsem önálló étkezések legyenek, és mielőtt választanál, mindig mérlegelj egy picit. Duplacsokis fagyi helyett időnként jobban csúszik a gyümölcsfagyi, süti helyett a teljes kiőrlésű keksz, cukros üdítők vagy óriási jeges kávé helyett a hűvös tejes turmix. Meglásd, megéri tudatosnak maradnod!

Szeretnéd átalakítani az életmódodat, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Próbáld ki szakértőnk Nyári Megújulás Programját: www.jadejoga.hu/akciok.html


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X