Főoldal > DIÉTA > Szuper módszerek, hogy 100 kalóriával kevesebbet fogyassz!

Szuper módszerek, hogy 100 kalóriával kevesebbet fogyassz!

diétaegészségétkezésitalkalória
0

Írta: and

Italok Oszd meg a barátokkal! Ha mindenképpen cukros, szénsavas üdítőt innál, felezd meg az egyik barátoddal, így 100 kalóriával kevesebbet visztek be mindketten. Válts diétásra! Ha a diétás, cukormentes változatot választod, a kalóriabevitelt egyenesen lecsökkented nullára.  Karcsúsíts tejjel! Próbáld hanyagolni a magas zsírtartalmú tejeket, és cseréld le őket a 0,1%-os, vagy maximum 1,4 %-os zsírtartalmú […]

Italok

Oszd meg a barátokkal!

Ha mindenképpen cukros, szénsavas üdítőt innál, felezd meg az egyik barátoddal, így 100 kalóriával kevesebbet visztek be mindketten.

Válts diétásra!

Ha a diétás, cukormentes változatot választod, a kalóriabevitelt egyenesen lecsökkented nullára. 

Karcsúsíts tejjel!

Próbáld hanyagolni a magas zsírtartalmú tejeket, és cseréld le őket a 0,1%-os, vagy maximum 1,4 %-os zsírtartalmú változatra.

sporoljcikk1.jpg ()Esti lazulás

Ha szereted a sört, az esti iszogatás alatt próbáld ki a light verziót, így újabb 100 kalóriával kevesebbet viszel majd be.

Kalóriaszegény felfrissülés

Egy nagy pohár cukros limonádé helyett próbáld ki a cukormentes, rostos változatot: így 103 kalóriát spórolsz meg!

Ételek

Egyél nyers gyümölcsöt! sporoljcikk2.jpg ()

Ahelyett, hogy meginnál 3 deci frissen facsart narancslevet, egyél helyette egy egész narancsot, ezzel is 106 kalóriával csökkented a bevitelt.

Tápláló reggeli

Ha a teljes kiőrlésű gofrira két evőkanál juharszirup, vagy mogyorókrém helyett egy evőkanál light margarint raksz, az 110 kalória mínuszt eredményez.

Csökkentsd az adagokat!

Egyél 3/4 csésze zabpelyhet a szokásos 1-1,5 csésze helyett, így is 97 kalóriával kevesebbet fogyasztasz!

Egészséges ropogtatnivaló

Ahelyett, hogy elnassolnál egy negyed zacskó tortilla chipset, egyél inkább egy csésze zellert, amit szintén belemártogathatsz a kedvenc salsa szószodba, csak 125 kalória mínusszal. 

Grillezd a hagymát!

Mondj nemet az olajban sült hagymakarikákra, és helyette fogyassz grillezett hagymát az étkezésedhez. Így ugyanannál a mennyiségnél 92 kalóriával kevesebbet fogyaszthatsz (ha pedig a sült krumplit váltod ki főtt krumplival, úgy 104 kalóriát spórolsz meg)!

sporoljcikk3.jpg ()Konzerv helyett friss

Ha egy csésze cukros szirupban tartósított konzerv ananász helyett a friss, nyers gyümölcsöt választod, 119 kalória mínuszt könyvelhetsz el.

Hagyd a bőrét!

Rendelj egy bőr nélküli csirkemellet a bőrös változat helyett. 102 kalória mínusz lesz a jutalmad.

Válaszd a pulykát!

A teljes kiőrlésű szendvicsedbe rakj pár szelet pulykamell sonkát az azonos mennyiségű téliszalámi helyett. Így 119 kalóriával diétásabb lesz a szendvicsed (ha a rántott csirke helyett sült csirkét választasz, akkor is közel ennyi kalóriával mérsékeled a fogyasztásodat).

Fogyj velünk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X