Főoldal > DIÉTA > Szuperkönnyű, gyors, fogyókúrás ételek

Szuperkönnyű, gyors, fogyókúrás ételek

ételfogyókúrareceptvacsora
0

Írta: and

Sárgabarackos szűzpecsenye A recept pikáns aromáját a kajszibarack adja, míg a sertéshús remek tulajdonsága, hogy nem kell sokáig főzni, így ha vendégeket hívsz, az ételt fél óra alatt elkészítheted. Hozzávalók: Fél kg sertés szűzpecsenye, 1,5 csésze kockára vágott kajszibarack, 1 evőkanál Hoisin mártás, 1 evőkanál szójaszósz, 2 teáskanál olívaolaj, a fűszerezéshez só és őrölt bors. […]

Sárgabarackos szűzpecsenye

A recept pikáns aromáját a kajszibarack adja, míg a sertéshús remek tulajdonsága, hogy nem kell sokáig főzni, így ha vendégeket hívsz, az ételt fél óra alatt elkészítheted.

Hozzávalók:
Fél kg sertés szűzpecsenye, 1,5 csésze kockára vágott kajszibarack, 1 evőkanál Hoisin mártás, 1 evőkanál szójaszósz, 2 teáskanál olívaolaj, a fűszerezéshez só és őrölt bors.

Keverd össze a kajszibarackot a Hoisin mártással, a szójaszósszal és a hús mindkét oldalát fűszerezd be. Melegítsd fel az olívaolajat közepes hőfokúra egy serpenyőben, majd tedd bele a sertéshúst és süsd kb. 5 percig. Keverd hozzá a barackos mártást, előbb forrald fel, vedd a lángot alacsonyabb fokozatúra, majd fedd le a serpenyőt és párold össze az egészet alaposan, amíg a hús megpuhul, illetve a szósz besűrűsödik. A sárgabarackos szűzpecsenyét tálalhatod friss salátával, párolt zöldséggel vagy főtt barna rizzsel.

Spagetti tenger gyümölcseivel  

Ha igazi ínyenc vagy és kedveled a tengeri herkentyűket, tuti választás ez a kímélő és könnyed fogás.

Hozzávalók:
50 dkg mirelit tenger gyümölcsei koktél, 1 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 4 dl tejszín, 30 deka spagetti, 1 fej vöröshagyma, 1 dl konyak, 10 deka reszelt sajt, só, bors, oregánó, borsikafű, egy kanál liszt és vaj.

Főzd meg a tésztát enyhén sós vízben és szűrd le. Forralj fel sós vizet egy edényben, dobd bele a tengeri herkentyűket, majd forrald újra fel és szűrd le róla a vizet. A vajon párold meg a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát és helyezd rá a tenger gyümölcseit. Fűszerezd be, folyamatosan kavargatva pirítsd meg őket, majd szórd rá a lisztet, öntsd fel a tejszínnel, végül forrald át újra az egészet. A tűzről levéve keverd hozzá a konyakot, majd a spagettire locsold rá az öntetet. A tetejét szórd meg reszelt sajttal és díszítsd apróra vágott petrezselyemmel.

fogyikaja2.jpg ()

Currys thai csirke

Hozzávalók:
2 db filézett csirkemell, 2 gerezd fokhagyma, 20 deka bébikukorica, 2 db újhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, curry és pirospaprika.

Forrósítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, tedd bele a felkarikázott újhagymát, a pépesre nyomott fokhagymát és pár percig pirítsd a tűzön. Ezután tedd bele a csirkehúst – amit előtte jól beízesítesz a fűszerekkel – majd forgasd meg párszor az olajban, végül helyezd rá a bébikukoricát.

Gyors Burrito

A mexikóiak kedvence ez a könnyű és tartalmas nyári étel, amelyet te is gyorsan összedobhatsz.

Hozzávalók:
50 deka darált marhahús, 1 kaliforniai paprika, 1 csomag Taco fűszerkeverék (és víz a leírás szerint), 1 csomag tortilla, ½ csésze vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 csésze cheddar sajt, 2 csésze római saláta, 2 csésze paradicsom, 1 teáskanál olívaolaj, Salsa szósz.

Forrósítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, dinszteld meg a hagymát a darált marhahússal, és kevergesd addig, amíg a hús megbarnul. Add hozzá a felszeletelt kaliforniai paprikát és főzd addig, amíg a paprika is megpuhul, majd keverd hozzá a Taco fűszerkeveréket és főzd még kb. 10 percig. A tortilla alsó részét töltsd meg a darált keverékkel, rétegezd rá a sajtot, a salátát, a paradicsomot – vigyázva, hogy ne folyjanak ki – majd csavard fel. Tegyél minden tortillára Salsa szószt, reszelt sajtot és fogyaszd melegen.

Grillezett lazac narancsos szósszal

Hozzávalók:
4 lazacfilé, 2 evőkanál sherry ecet, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 evőkanál olívaolaj a sütéshez, 1 narancs, 1/3 csésze darált lilahagyma,1/3 csésze aprított édeskömény, 1 evőkanál apróra vágott friss oregánó, 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem, fél csésze felaprított olajbogyó.

Az ecetet egy nagyobb tálban keverd össze 3 evőkanál olívaolajjal. Tedd hozzá a kockára vágott narancsot, az olajbogyót, a hagymát, az édesköményt, az oregánót, a petrezselymet, majd tedd félre. Mosd meg a lazacfilét, sózd, borsozd és grillserpenyőben közepesen magas hőfokon, kb. 6-8 percig süsd meg. Közben óvatosan rázogathatod a serpenyőt, így a lazacfilé egyik oldala sem ragad le. Ha megsült, szedd ki a grillezett filéket egy tálra, locsold rájuk a narancsszószt és a tetejüket szórd meg a felaprított olajbogyóval.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X