Főoldal > DIÉTA > A 6 legjobb súlycsökkentő nyári étel

A 6 legjobb súlycsökkentő nyári étel

diétaegészségélelmiszerkalória
0

Írta: and

A titok, hogy egészséges élelmiszereket válassz, és alacsony kalóriatartalmú ételeket pakolj a tányérodra. Ez azért is lesz könnyű, mert ebben a melegben a zsíros, nehéz, meleg kaják úgysem tűnnek vonzónak. Kövesd a tippjeinket, és így igazán könnyű lesz a diétád a következő frissítő ételekkel és italokkal. 1. Hűtött levesek A nyári melegben nincs üdítőbb egy […]

A titok, hogy egészséges élelmiszereket válassz, és alacsony kalóriatartalmú ételeket pakolj a tányérodra. Ez azért is lesz könnyű, mert ebben a melegben a zsíros, nehéz, meleg kaják úgysem tűnnek vonzónak. Kövesd a tippjeinket, és így igazán könnyű lesz a diétád a következő frissítő ételekkel és italokkal.

1. Hűtött levesek

A nyári melegben nincs üdítőbb egy frissítő nyári levesnél. A hideg levesek lehetnek zöldség és gyümölcs alapúak is. A legnépszerűbbek a gazpacho, az uborka- és a gyümölcsleves. Bármelyiket készíted, arra figyelj, hogy a rengeteg prímőr mellé ne nyomj tejszínt, inkább tejjel és a levesben található zöldséggel vagy gyümölccsel sűrítsd az ebédedet! Az alacsony kalóriatartalmú, könnyű levesek szinte etetik magukat, hamar eltelítenek, így valószínűleg már nem fogsz sóvárogni a sajtos pizzaszelet után!

fogyi2.jpg ()2. Görögdinnye

A nyár legtutibb gyümölcse! Fogyaszthatod önmagában, jól lehűtve, salátákba darabolva vagy hűsítő és frissítő koktélokba keverve. Több mint 90%-os víztartalma miatt kiváló méregtelenítő hatással bír. A dinnyéből szinte annyit ehetsz, amennyi csak beléd fér, mert az energiatartalma alacsony, de sok ásványi anyagot tartalmaz. A nyári nagy melegben pótolja az izzadás által veszített vizet és ásványi sókat. Ha rád jön a „most aztán betömöm az egész hűtőt” roham, csak majszolj el pár szelet dinnyét, és rögtön tele lesz a pocid!

3. Grillezett zöldségek

Persze a gyomornak nyáron is kell a meleg étel. Egy jó kis esti grillpartin azonban a zsíros, szénné sült hússzeletek helyett válaszd a grillezett zöldségeket! Ha hiszed, ha nem, nincs ízletesebb egy nagy tál sült zöldnél, amelyben van hagyma, paprika, cukkini, sárgarépa, padlizsán, spárga, és némi fokhagyma is. Ha az egészet megbolondítod egy kis feta- vagy kecskesajttal, biztosan finomabbat eszel, mint húsfaló barátaid, ráadásul karcsú is maradsz!

4. Saláták

A nyár legegyszerűbb fogyis kajája a saláta. Gyors, egészséges, és még recept sem kell hozzá. Válogass kedved szerint a piacon található friss zöldségek közül! Otthon öblítsd le, kockázd fel, dobáld be egy tálba, csöppents rá némi olívaolajat, balzsamecetet, pár szem pirított tökmagot vagy diót, és kész a mennyei lakoma. Persze nem kell kihagynod a konzervzöldségeket sem, egy kis olívabogyóval, vagy kukoricával nem ártasz a diétának! És estére pedig kiváló vacsorahelyettesítő a nagy adag gyümölcssaláta, szigorúan tejszínhab nélkül!

fogyi3.jpg ()


5. Alacsony kalóriatartalmú és a nullkalóriás italok

Ha rendesen iszol, kevésbé vagy éhes. Ilyenkor a kánikulában, pedig szinte itatják magukat a hűtőpultban kínálkozó cukros üdítők. Ne hagyd dugába dőlni eddigi fogyókúrádat! Ha szomjas vagy, igyál vizet vagy frissen préselt 100%-os gyümölcs- vagy zöldséglevet. Ha picit mardos az éhség is, akkor dobj össze egy jó kis turmixot. Három deci tej, 15 dkg gyümölcs, egy kis kanál méz, pár jégkocka és máris tiéd a legfinomabb frissítő. A gyümölcsöt helyettesítheted fél deci kávéval, és akkor nemcsak felfrissülsz, de garantáltan este 7-ig pörögsz a munkahelyeden.

6. Gyümölcs desszertek

Ha édesszájú vagy, akkor sem kell lemondanod a jóízű finomságokról. Egy kis ötletesség, és máris tiéd a nyár legkreatívabb édessége. Vágj félbe egy banánt, és grillezd meg mindkét oldalát. Hideg, cukormentes update fagyival tálald, mennyei nassolnivaló! Banán helyett még használhatsz ananászt vagy őszibarackot is! Igazi csemegéje lehet csajos-dumálós estéknek!

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X