Főoldal > DIÉTA > Barnulj egészségesen – ezt edd!

Barnulj egészségesen – ezt edd!

barnulásbőrbrokkolicsemegekukoricasárgabaracksárgarépaspenót
0

Írta: and

A leghatásosabbak a béta-karotinban gazdag élelmiszerek, mivel az A-vitamin provitaminja megsokszorozza a pigmentek számát, így gyors és egyenletes barnulást idéz elő, amely tartós is. Ráadásul védi a bőrt a nap UV-sugarainak káros hatásával szemben. Sárgarépa A carotin elnevezés a sárgarépa latin nevéből származik. Nem csoda tehát, hogy erről a zöldségről nemcsak a fütyülés, hanem a […]

A leghatásosabbak a béta-karotinban gazdag élelmiszerek, mivel az A-vitamin provitaminja megsokszorozza a pigmentek számát, így gyors és egyenletes barnulást idéz elő, amely tartós is. Ráadásul védi a bőrt a nap UV-sugarainak káros hatásával szemben.

Sárgarépa

napoz2.jpg ()A carotin elnevezés a sárgarépa latin nevéből származik. Nem csoda tehát, hogy erről a zöldségről nemcsak a fütyülés, hanem a barnaság is rögtön az eszünkbe jut. A gyümölcsök és zöldségek közül a répában van a legtöbb béta-karotint. Egy közepes méretű sárgarépa 5 mg-ot tartalmaz. Így kis dózisban is nagyon hatásos, de ha pár napig répakúrát tartasz, vagy minden étkezésbe belecsempészed a sárgarépát, akkor gyorsíthatod az eredményt.

Sárgabarack

A sárgabarackot nemcsak azért érdemes enni, mert épp itt van a szezonja, hanem azért is, mert ez a narancssárga gyümölcs is szépen barnít. Segíti az egyenletes barnulást és a már elért barna bőr megőrzését. Külön jó hír, hogy egyben méregtelenítő hatású, segíti a fogyást is. Amellett, hogy nagyon ízletes, nyáron garantálja szép bőrödet és alakodat.

Spenót

Popeye nagy kedvence, bármilyen meglepő, zöld színe ellenére szintén fokozza barnaságunkat. A sárga színanyag ugyanúgy megtalálható benne, csak a zöld színű klorofil teljesen elfedi. Az alacsony energiatartalmú paraj serkenti az anyagcserét, segíti a táplálék felszívódását is. Igazi elixír, nemcsak nyáron. 

napoz3.jpg ()Brokkoli

A brokkoli, hasonlóan a spenóthoz zöld színe ellenére szintén barnít. Könnyen emészthető, kalóriában szegény. Energiatartalma igen alacsony (24 kcal/100 g), így nemcsak vitamindús, hanem diétás is. Minél sötétebb színű, annál gazdagabb vitaminokban. Ezek tartalma annál jobban megmarad, minél kevesebb ideig főzzük, pároljuk.

Csemegekukorica

Bár a kukorica sokáig a tiltólistás ételek között szerepelt a diétázók körében, magas vitamin és ásványianyag-tartalma mellett barnító hatása is egyre népszerűbbé teszi. Sok béta-karotin található benne, így a strandon elrágcsált főtt kukorica bőrünk szép színéről is gondoskodik. Emellett segíti a bélrendszer méregtelenítését. Nemcsak ízletes, hanem egészséges is, bátran bűnözzünk vele, de csak sószegényen!

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X