Főoldal > DIÉTA > Így maradj karcsú nyáron!

Így maradj karcsú nyáron!

étkezésétrendkarcsúnyársúlytartás
0

Írta: and

A nyár az egészséges ételek szezonja, hiszen minden dugig van friss zöldségekkel és gyümölcsökkel. De vigyázz! Ha nem figyelsz az ételek adagjára, vagy éppen rossz mártást választasz, észrevétlenül pár kilóval gazdagabb lehetsz. Íme pár tipp ezt hogyan kerüld el. Kolbász helyett szárnyas Akár magában fogyasztod, akár hamburgerbe töltöd, a kolbász helyett válassz inkább sovány csirke- […]

A nyár az egészséges ételek szezonja, hiszen minden dugig van friss zöldségekkel és gyümölcsökkel. De vigyázz! Ha nem figyelsz az ételek adagjára, vagy éppen rossz mártást választasz, észrevétlenül pár kilóval gazdagabb lehetsz. Íme pár tipp ezt hogyan kerüld el.

karcsu2.jpg ()Kolbász helyett szárnyas

Akár magában fogyasztod, akár hamburgerbe töltöd, a kolbász helyett válassz inkább sovány csirke- vagy pulykahúst. Ezzel a kis változtatással máris jópár kalóriától tudod megóvni magad.

Hagyj a salátának is helyet!

Ne szedd púposra a tányérodat, hanem hagyj rajta egy kis helyet is. Ezt persze ne egy nagy karéj kenyérnek, hanem egy adag salátának tartsd fent. Szintén rengeteg kalóriától mentesítheted magad, ha nem nem főétellel pakolod tele a hasad, hanem friss salátával.

Csináld magad!

Ha nem tudsz ellenállni a burgonya- vagy a káposztasalátának, akkor legalább te magad készítsd el, és hanyagold a bolti készítményeket. Így magad tudod ellenőrizni, hogy a salátába milyen alapanyagok (hány kalória, mennyi zsír) kerül. Ha szeretnél kalóriaszegényebb salátát készíteni, majonéz helyett használj joghurtot.

Egyél színesebben!

Étkezésnél ne csak arra figyelj, hogy minél több zöldség kerüljön a tányérodra, hanem arra is, hogy minél nagyobb spektrumot foglaljanak el a színskálán. A színesebb étkezés ugyanis jóval egészségesebb, hiszen a zöldségek színét különféle, számunkra is fontos elemek alakítják ki.

karcsu3.jpg ()

Csak mértékkel!

Bármennyire is egészségesen étkezel, ha azt mértéktelenül csinálod, ugyanúgy felszaladhatnak rád a fölösleges kilók, mintha este a TV előtt nekiesnél a chips-es zacsinak. Az egészséges étrendre is érvényes az, mint a többi ételre: csak mértékkel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X