Főoldal > DIÉTA > Nyáron sem kell lemondanod az édes élvezetekről!

Nyáron sem kell lemondanod az édes élvezetekről!

desszertédességgyümölcsnyárrecept
0

Írta: and

Vaníliás-joghurtos hab eperöntettel Hozzávalók: 150 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej, ½ csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor, 150 g alacsony zsírtartalmú joghurt, 350 g eper, 1 teáskanál édesítőszer, 1 evőkanál kukoricakeményítő, a díszítéshez mentalevél A tejet töltsd egy magas keverőedénybe és kb. fél órára tedd be a mélyhűtőbe. Ha kihűlt, vedd ki a frigóból és habosítsd […]

Vaníliás-joghurtos hab eperöntettel

Hozzávalók: 150 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej, ½ csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor, 150 g alacsony zsírtartalmú joghurt, 350 g eper, 1 teáskanál édesítőszer, 1 evőkanál kukoricakeményítő, a díszítéshez mentalevél

A tejet töltsd egy magas keverőedénybe és kb. fél órára tedd be a mélyhűtőbe. Ha kihűlt, vedd ki a frigóból és habosítsd egy botmixerrel. A pudingport az édesítőszerrel ízesített joghurttal keverd jól össze, majd tedd pár percre a frigóba. Az epret pürésítsd, majd forrald fel egy tűzálló edényben és kézi habverővel verd fel. A hideg tejhabot vedd ki a fagyasztóból, töltsd desszertes pohárkákba, csurgasd rájuk a meleg eperöntetet és szervírozd mentalevéllel.

suti2.jpg ()Málnás sajttorta

Hozzávalók: 180 g vaj, 180 g cukor, 1 csipetnyi só, 4 egész tojás, 250 g liszt, 250 g fehér csokoládé, 600 g krémsajt, 1 fél vaníliarúd, 100 g túró, 1 teáskanál olaj, 750 g málna, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál reszelt étcsoki

A vajat 80 g cukorral, 1 csipetnyi sóval, 1 tojással és 250 g liszttel gyúrd alaposan össze egy tálban, majd a tésztát csomagold fóliába és tedd fél órára a hűtőbe. A krémsajtot keverd össze a vaníliarúddal, a maradék cukorral, a túróval és egy csipetnyi sóval, majd add hozzá a maradék tojást és a fehér csokoládét. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vedd ki a tésztát a fóliából és öntsd a lisztezett, olajozott tepsibe. Süsd kb. 45 percig, majd hagyd kihűlni. Szórd a málnaszemeket a süti tetejére és díszítsd csoki reszelékkel.

Feketeribizlis muffin

Hozzávalók: 2 tojás, 8 deka cukor, 10 deka feketeribizli, 2 deci tej, 10 deka túró, 1 csomag vaníliás cukor, 20 deka liszt, 1 teáskanál sütőpor

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat verd habosra, add hozzá a villával összetört túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd öntsd hozzá a tejet. Lassan keverd hozzá a sütőporos lisztet, végül óvatosan forgasd bele a gyümölcsöket.  A tésztát kanalazd egy szilikonos muffinsütőbe, majd süsd kb. 30 percig.

Epres profiterol

suti3.jpg ()A tészta hozzávalói: 4 tojás, 25 deka víz, 20 deka liszt, 10 deka vaj, 4 tojás, 1 csipetnyi só. A töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 deci tej, 15 deka málna, ízlés szerint cukor. A krémhez: 5 cl tejszín, 50 deka mascarpone, reszelt narancshéj

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tűzálló edényben forrald fel a vizet a sóval és a vajjal. Ha forrni kezd, tedd takarékra a lángot, öntsd hozzá a lisztet és kevergesd addig, amíg a massza elválik az edény aljáról. Hűtsd le, majd add hozzá egyesével a tojásokat és keverd újra össze az egészet. A tésztát kanalazd nyomózsákba, nyomjál ki kisebb golyókat a zsákból és tedd a formákat egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. Kb. 25 percig süsd, amíg a tészta aranybarna színű lesz.

A mascarpone-t és a tejszínt keverd össze a reszelt narancshéjjal, közben főzd meg a pudingot és hagyd kihűlni. A megsült tésztagolyókat vágd ketté, töltsd bele a pudingot és a málnát, majd helyezd őket egy tál aljára. Rétegezve pakold bele a profiterolokat, majd csurgasd rá a tejszínes krémet. Díszítsd málnaszemekkel és tálald hidegen.

Almás tiramisu

Hozzávalók: 250 g túró, 150 g alacsony zsírtartalmú joghurt, fél teáskanál citromlé, 1 ml édesítőszer, 80 g amaretto keksz, 370 ml almakompót, őrölt fahéj

A villával áttört túrót keverd össze a joghurttal, a citromlével és az édesítőszerrel. A kekszet törd nagyobb darabokra, tedd 4 kehelybe, majd helyezz rájuk egy adag túrós masszát és egy adag almakompótot. Díszítsd a tetejét a maradék túrókrémmel és kb. 2 órára helyezd a hűtőbe. Tálalás előtt szórd meg a süteményt a fahéjjal és díszítsd citromkarikával.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X