Főoldal > DIÉTA > Szuper konyhai tippek a karcsúságért

Szuper konyhai tippek a karcsúságért

főzéskarcsúságkoncentrációkonyhaszín
0

Írta: and

Gondolkodj színekben! A gyorséttermek előszeretettel alkalmazzák a piros árnyalatait, mivel evésre ösztönzik a szervezetedet, állítják a színszakértők, tehát impulzívabban (és kevesebb önkontrollal) választod ki az ételeket, ha ezekkel a színekkel szembesülsz a konyhádban. Ha el karod kerülni a túlevést, érdemes kék vagy fekete tányérokat választanod, ezekről ugyanis kevesebbet eszel, mégis jóllakottabb leszel étkezés után. Ennek […]

Gondolkodj színekben!

A gyorséttermek előszeretettel alkalmazzák a piros árnyalatait, mivel evésre ösztönzik a szervezetedet, állítják a színszakértők, tehát impulzívabban (és kevesebb önkontrollal) választod ki az ételeket, ha ezekkel a színekkel szembesülsz a konyhádban. Ha el karod kerülni a túlevést, érdemes kék vagy fekete tányérokat választanod, ezekről ugyanis kevesebbet eszel, mégis jóllakottabb leszel étkezés után. Ennek a magyarázata, hogy a kék szín nem fordul elő gyakran az ételeknél, sokszor öntudatlanul a penésszel azonosítjuk – így automatikusan kisebb adagokat veszünk magunkhoz.

konyhaicikk1.jpg ()Variáld át a környezetedet!

Ne nézz tévét evés közben! Angol kutatók kimutatták, hogy ha nem csak az evésre koncentrálsz, hanem elkalandozik a figyelmed, hajlamosabb vagy a habzsolásra. Tévézés helyett hallgass relaxáló zenét, ami segít abban, hogy lassabban falatozz, így több ideje lesz az ételnek, hogy elérje a gyomrodat, ráadásul, kevesebbel is beéred.

Akassz fel egy tükröt az étkezőasztaloddal szemben! A vizsgálatok kimutatták, hogy azok az emberek, akik nézték magukat evés közben, közel az egyharmadára csökkentették az adagokat.

Legyen meleg és világos a lakásban! Aki hűvös lakásban, félhomályban eszik, jóval hajlamosabb a túlevésre, mint aki világos, meleg környezetben éli a mindennapjait.

Selejtezz a konyhádban!

Ami közvetlenül előtted van, annak nehezebben állsz ellen. Tehát azok az ételek, amelyekkel folyamatosan szembesülsz, sokkal csábítóbbak lesznek számodra, mint amik nincsenek előtted. Tehát ha mindenképpen édességeket akarsz otthon tartani, zárd el a konyhaszekrény legfelső részébe, és ne vásárolj többé családi kiszerelést! Csak egészséges ételeket legyenek a látóteredben, mint amilyen egy tál gyümölcs. Ha kiselejtezed a szekrényed egészségtelen tartalmát, azzal máris egy nagy lépést teszel afelé, hogy kevesebbet egyél.

konyhaicikk2.jpg ()Mondd meg a párodnak, hogy tartsa távol magát a konyhától!

Amerikai kutatások kimutatták, hogy a nők hajlamosabbak több zsíros és cukros ételt enni, amikor összeköltöznek a párjukkal, ami az együttélés első évében akár átlagosan 2 kiló pluszt is jelenthet. Ha pedig ez a súlynövekedés folytatódik, 4 éven belül akár 10 kilóval is többet nyomhat alattuk a mérleg. Amikor a férfiak főznek, több zsíros hozzávalót használnak, inkább a hús alapú ételeket részesítik előnyben, és kevésbé egészséges főzési módszerekkel dolgoznak: például sütnek, ahelyett, hogy grilleznének. Érdemes ezért nekünk bevásárolnunk és főznünk (amibe akár a párunkat is bevonhatjuk), de ne csábuljunk el az általa javasolt zsíros megoldások, vagy az ételrendelés felé.

Edzés akár a szabadban is – Győzd le az allergiát!

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X