Főoldal > DIÉTA > Ez a 7 leggyakoribb diétamítosz – lelepleztük őket

Ez a 7 leggyakoribb diétamítosz – lelepleztük őket

diétaedzésétkezéskoplalásmítosz
0

Írta: and

1. mítosz: A diétázás koplalást jelent Az emberek hajlamosak azt képzelni, hogy a diétázás egyenlő azzal, ha éheznek. Ez azonban hatalmas tévedés! David Kirsch, New York-i edző szerint, amikor a nők gyorsan fogyni akarnak, abbahagyják az evést, amivel a legközelebbi étkezésnél csak még többet fognak hízni, a testük ugyanis így reagál az elvonásra (jojó-effektus). Éppen […]

1. mítosz: A diétázás koplalást jelent

Az emberek hajlamosak azt képzelni, hogy a diétázás egyenlő azzal, ha éheznek. Ez azonban hatalmas tévedés! David Kirsch, New York-i edző szerint, amikor a nők gyorsan fogyni akarnak, abbahagyják az evést, amivel a legközelebbi étkezésnél csak még többet fognak hízni, a testük ugyanis így reagál az elvonásra (jojó-effektus). Éppen ezért a sztártréner tanácsa egyértelműen csak ennyi: „Egyél!”

2. mítosz: Csak több kalóriát kell elégetned annál, amennyit beviszel

Ez nem teljesen igaz. „Az emberek többségének fontosabb a mennyiség, mint a minőség. Pedig nagyon is szükségünk lenne arra, hogy fogyasztás előtt ellenőrizzük az ételek minőségét” – vallja a guru. Éppen ezért olyan tápláló ételeket javasol, mint amilyen a baromfi, a tojás, a hal, a lencse, a bab és a mandula. Legközelebb, ha a 150 kalóriás chipses zacskó után nyúlsz, kérdezd meg magadtól: „ez milyen tápanyagokat tartalmaz?”.

mitosz2.jpg ()

3. mítosz: Fogynod kell, mielőtt elkezdesz edzeni

„Él egyfajta tévhit a köztudatban, miszerint ha magasabb testsúllyal kezdesz el edzeni, akkor még masszívabb leszel” – mondja Kirsch. Sportolni azonban bármilyen súllyal elengedhetetlen a diéta mellett a kalóriaégetés, valamint az anyagcseréd stabilizálása szempontjából.

4. mítosz: Ha találsz egy olyan gyakorlatot, amit szeretsz, ragaszkodj is hozzá

Kirsch szerint: „Ha találsz egy olyan fogyókúrás étrendet, ami működik, az nagyszerű, és semmiképpen se hagyd abba, azonban a mozgásban az eredmények kulcsa a változatosság. Lesznek ugyanis olyan mélypontok, amikor szüksége lesz a testednek az újabb kihívásokra, ahhoz, hogy fejlődni tudjon.”

mitosz3.jpg ()5. mítosz: Túl elfoglalt vagyok az edzéshez és az egészséges étkezéshez

„Mindig találhatsz 5-10 percet egy gyors edzésre” – javasolja Kirsch. Szakíts magadra időt! „Ha gondoskodsz a testedről, ő is gondoskodni fog rólad”. Ahhoz, hogy elkerüld a gyorséttermek kísértését, amikor rohanásban vagy, főzz előre előző este, vagy még hétvégén. Legyen mindig egy egészséges alternatíva a tarsolyodban! Kirsch tízóraira és uzsonnára a könnyen hordozható ételeket ajánlja, mint amilyen a mandula vagy az alma.

6. mítosz: A férfiak előbb látják az eredményeket

Kirsch szerint ez egyszerűen nem igaz. A nőket és a férfiak is ugyanúgy nyomasztja, ha nem látják az eredményt, amit a diétájuktól remélnek. Ahelyett, hogy a genetikát hibáztatnád, változtass a hozzáállásodon! „Először is vizsgáld meg a céljaidat, másodszor pedig a módszereidet, amikkel el akarod ezeket érni.” Győződj meg arról, hogy megvalósítható célokat tűztél ki magad elé.

7. mítosz: Azt ehettem, amit csak akartam

A nők gyakran sopánkodnak, hogy régen bármit ehettek, most pedig ha ránéznek egy süteményre, akkor is híznak két kilót. Tény, hogy a test a korral változik. „Ahogy öregszel, körültekintőbben kell kezelned, mit eszel.” – mondja Kirsch. A tested ugyanis nem fog hasonlóan reagálni, ugyanarra az ételre sem, mint 20 évvel ezelőtt.

Fotó: Profimedia.hu

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

9 remek tipp, miért érdemes elutaznod Hévízre

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X