Főoldal > DIÉTA > Zöldségkrémmel az egészségért és a szép alakért

Zöldségkrémmel az egészségért és a szép alakért

krémreceptzöldségkrém
0

Írta: and

Receptjeink segítségével próbára teheted kreativitásod és elkészítheted az ínycsiklandó krémeket, amelyek pirítóssal, extrudált kenyérrel, puffasztott rizzsel vagy búzával és nyers zöldségekkel körítve jótékony hatással vannak az ízlelőbimbódra, az egészségedre és az alakodra is. Fehérbab-krém Hozzávalók:olívaolaj2 csokor újhagyma2 doboz fehérbab konzerv1 húsleveskockabors, kakukkfű 6 evőkanál olajon futtasd át a felvágott hagymát, majd add hozzá a babot. […]

Receptjeink segítségével próbára teheted kreativitásod és elkészítheted az ínycsiklandó krémeket, amelyek pirítóssal, extrudált kenyérrel, puffasztott rizzsel vagy búzával és nyers zöldségekkel körítve jótékony hatással vannak az ízlelőbimbódra, az egészségedre és az alakodra is.

Fehérbab-krém

Hozzávalók:
olívaolaj
2 csokor újhagyma
2 doboz fehérbab konzerv
1 húsleveskocka
bors, kakukkfű

6 evőkanál olajon futtasd át a felvágott hagymát, majd add hozzá a babot. Önts hozzá annyi vizet, hogy pont elfedje, és morzsold bele a leveskockát, majd forrald össze az egészet. Ezután kisebb lángon főzve ízlés szerint szórj bele – lehetőleg friss, vágott – kakukkfüvet, végül újra nagy lángon forrald le róla a vizet.
Hagyd teljesen kihűlni, és kb. 1 dl olívaolajjal együtt turmixold össze. Ezután mehet be a hűtőbe, és egy óra múlva már kenheted is a pirítósra.

Tökmagos zöldségkrém

Hozzávalók:
10 dkg tökmag
1 sárgarépa
fél zeller
egy kisebb fej lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
olívaolaj
citromlé

A zöldséget reszeld le, a tökmagot egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt pirítsd meg, majd daráld le. Keverj hozzá 0,5-1 dl olívaolajat, szórd bele a fűszereket, az apróra vágott lilahagymát, fokhagymát és egy kiskanál citromlevet, majd az egészet turmixold krémes állagúra. A nap akármelyik részében, akármekkora mennyiségben fogyaszthatod, mert szinte semmi kalória- és zsírtartalma nincsen.

krem2.jpg ()

Avokádókrém kicsit másképp

Hozzávalók:
2 érett avokádó
1 paradicsom
1 tévépaprika
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj
1 citrom leve

A mosott, meghámozott, félbevágott, kimagozott avokádót vágd fel kis darabokra, és botmixerrel keverd krémesre. A citromlét locsold rá, add hozzá az apróra vágott paradicsomot, paprikát és vöröshagymát, majd nyomd bele a fokhagymát. Sóval, borssal fűszerezd, és fél dl olívaolajat is adj hozzá. Az avokádó nagyon egészséges, de magas a zsírtartalma, ezért inkább reggelire vagy ebédre alkalmas ez a finomság.

krem3.jpg ()Szerecsendiós uborkakrém

Hozzávalók:
1 kígyóuborka
25 dkg sovány tehéntúró
1 dl natúrjoghurt
fél csokor kapor
só, bors, szerecsendió

A felaprított uborkát és kaprot add hozzá az összetört túróhoz, és mindezt turmixold össze. Utána keverd hozzá a joghurtot, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és máris nekiláthatsz, élvezve azt, hogy bármennyit ehetsz belőle, hiszen nagyon alacsony a tápértéke.

Lencsekrém

1 bögre lencse
2 nagyobb répa
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál magos mustár
só, bors

Ha van időd, áztasd a lencsét néhány órán át. Ezután sós vízben, a vágott répával együtt főzd puhára. Ha minden megpuhult, öntsd le róla a vizet, add hozzá az aprított hagymát és fokhagymát, a mustárt, a sót és a borsot. Végül pedig turmixold össze az egészet, és bízz benne, hogy „A lencse szépséget és szerencsét hoz” mondás nem csak szilveszterre vonatkozik.

Tipp: A nyári hónapokban, de az év többi részében is bátran fogyassz hüvelyeseket, mert nagyon magas rosttartalmuknak köszönhetően csökkentik a vérnyomást és jó inzulinszabályozók. Emellett sok fehérjét tartalmaznak, így helyettesíthetik a húst. És ez még nem minden: B-vitamin, vas, kálium, kálcium, magnézium, foszfor és lecitin egyaránt megtalálható bennük. Azonban mindenképpen főzve fogyaszd őket, mert a bennük található káros anyagok a főzés során bomlanak le.

Fotó: Profimedia.hu

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X