Főoldal > DIÉTA > Ezért nem tudsz lefogyni: 7 diéta baki

Ezért nem tudsz lefogyni: 7 diéta baki

alvásdiétaenergiaszeletfogyáskoktélnasszöldségek
0

Írta: and

Energiaszelet nassnak A sportszeletek tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal. Hol itt a probléma? Pont az, hogy az ilyen jellegű termékeket aktív sportolásra fejlesztették ki, hogy például futás közben a sportolónak ne kelljen megállnia bedobni egy tányér rizses húst, hanem egy szeletben vagy gélben hozzájut a szükséges tápanyagokhoz, gyorsan felszívódó szénhidráthoz. Tehát közel sem arra […]

Energiaszelet nassnak

A sportszeletek tele vannak vitaminnal és ásványi anyaggal. Hol itt a probléma? Pont az, hogy az ilyen jellegű termékeket aktív sportolásra fejlesztették ki, hogy például futás közben a sportolónak ne kelljen megállnia bedobni egy tányér rizses húst, hanem egy szeletben vagy gélben hozzájut a szükséges tápanyagokhoz, gyorsan felszívódó szénhidráthoz. Tehát közel sem arra valók, hogy két étkezés között ilyesmit nasizzál.  Ha már rágcsa, mindenképp részesítsd előnyben a gyümölcsöket, egy szelet sajtot, pár szem diót vagy egy alacsony zsírtartalmú joghurtot.

Sokszor keveset

Bár eddig pártoltuk, hogy 3-4 óránként fogyassz el valamit, hogy ne törjön rád a farkaséhség két étkezés között, azért ennek a módszernek is megvan a hátránya. Mégpedig az, hogy a legtöbb ember ilyenkor megfeledkezik a „kevés” szóról, és hajlamos uzsonnára is lakomát csapni, így a túlevés veszélye ugyanúgy fennáll. A megoldás az, hogy számolod a kalóriákat, így nyomon tudod követni, hogy mikor van az a pont, mikor megálljt kell parancsolni. Nem kell feltétlenül visszatérned a napi háromszori étkezésre, csak ügyelj arra, hogy kerüld a háromfogásos habzsolásokat.

shutterstock_55964053.jpg ()Pellengéren a koktél

Az alkohol többszörösen is rossz, ha éppen fogyni akarsz. Először is, a koktél gyakorlatilag folyékony cukor. Bizonyos fajta alkoholtípusok úgy, mint a sör vagy a bor, növelik az étvágyat, így ne csodálkozz, ha egy doboz sör után rácuppansz a chips-es zacskóra. A megoldás: válassz ki egyféle italt, például fehérbort, és abból szürcsölgess el egy pohárral az este folyamán. Így elkerülheted, hogy némi rágcsálnivalóval megbolondított kalóriabombával legyél gazdagabb.

A saláta árnyas oldala

Hogy lehet egy saláta rossz választás? Minden az összetevőkön és az önteten múlik. Ha a salátához hozzádobsz egy kis tésztát, sajtot, majonézes öntetet, nem jársz sokkal jobban, mintha rendelnél egy kisebb adag csülöktálat. A salátád álljon minél több színes zöldségből, az öntet pedig legyen balzsamecet, így nyugodt lelkiismerettel salátázhatsz.

Több dolog egyszerre

Persze, büszkék vagyunk arra, ha képesek vagyunk egyszerre gépelni, telefonálni és körmöt festeni, de az étkezéssel azért bánjunk csínján. Ha például a számítógép előtt ülve eszel, észre sem veszed, és hatalmas mennyiségű kalóriát tudsz elpusztítani. Az étkezésnek add meg a módját, ülj le, és csak az evésre koncentrálj, ne lógj közben a telefonon. Így sokkal jobban tudod kontrollálni az étkezésed, és elkerülöd azt, hogy egy heti kalóriamennyiséget termelj be, miközben a híreket böngészed.

A romlás zöldségei

Dicséretes, ha arra törekszel, hogy csak friss termékeket vegyél zöldségekből és gyümölcsökből, ám ennek könnyen az lehet a vége, hogy ha nem fogyasztod el őket hamar, rád rohadnak, és mehetnek a kukába. Sok téveszme forog a köztudatban a fagyasztott zöldségekkel kapcsolatban, pedig azok a betakarítás után mennek is a fagyasztóba, így nem sokban különböznek friss társaiknál. Ráadásul hosszú ideig elállnak a mélyhűtőben, így nem kell attól rettegned, hogy másnapra rád romlik.

shutterstock_62109598.jpg ()Megint csak az alvásról

Bizony, még mindig igaz, hogy a kipihent emberek sokkal kevésbé hajlamosak a hízásra, mint a stresszes, pár órát alvó társaik. Ezt már számos kutatás kimutatta. Az alváshiánytól csökken a szervezet anyagcseréje, ráadásul, ha rendszeres éjszakázó vagy, akkor tapasztalhatod, hogy jön egy periódus, mikor leesik a vércukorszinted, és ember legyen a talpán, aki ilyenkor nem rendel egy pizzát, vagy nem ugrik le a sarki törökbe egy gyros tálért. A megoldás tehát: bármennyire is el vagy havazva, az alvásra mindig szánj kellő időt. Kipihenve a munkára is sokkal jobban tudsz koncentrálni.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X