Főoldal > DIÉTA > 3 diétás mítosz – Íme, az igazság!

3 diétás mítosz – Íme, az igazság!

diétakalóriamítoszmozgás
0

Írta: and

Mítosz: Akár 5 kilót is fogyhatok két hét alatt. Igazság: Valóban meg lehet szabadulni 5 kilótól tizennégy nap alatt, ha drasztikusan fogyókúrázol, de nem érdemes. Egyrészt szörnyen fogod érezni magad, másrészt a kilók nem sokkal később vissza is jönnek, amikor elkezdesz normálisan étkezni. A heti egy kiló az egészséges és tartós fogyás. Ahhoz, hogy egy […]

Mítosz: Akár 5 kilót is fogyhatok két hét alatt.

Igazság: Valóban meg lehet szabadulni 5 kilótól tizennégy nap alatt, ha drasztikusan fogyókúrázol, de nem érdemes. Egyrészt szörnyen fogod érezni magad, másrészt a kilók nem sokkal később vissza is jönnek, amikor elkezdesz normálisan étkezni. A heti egy kiló az egészséges és tartós fogyás. Ahhoz, hogy egy kilótól megszabadulj, heti 1500 kalóriát kell “eltűntetned” az étkezésedből – mindezt úgy, hogy valamivel kevesebbet eszel, és többet mozogsz. Ha megspórolsz kb. 250 kalóriát a hét minden egyes napján, és mellette mozogsz is, körülbelül 1 kilótól szabadulsz meg hetente.

mitoszcikk.jpg ()Mítosz: Ha mozogsz, annyit ehetsz, amennyit csak szeretnél.

Igazság: Lehet, hogy annyit mozogsz, mint egy olimpiára készülő atléta, de ahhoz, hogy fogyj, figyelned kell a kalóriabevitelre is. A kalóriabevitel mindig sokkal gyorsabb és könnyebb, mint a leadás. Ha például megeszel két közepes sütit, az 400 kalória. Ahhoz, hogy 400 kalóriát elégess több mint 6 kilométert kell gyalogolnod, vagy futnod. Érdemes tehát picit előre gondolkodni.

Mítosz: A diéta alatt végig éhes leszel.

Igazság: Ha rendszertelenül és hirtelen csökkented a kalóriákat, valószínűleg éhesnek érzed majd magad és könnyebben el is csábulsz. Ám ha megtervezed a napod, és tápanyagokban gazdag ételekkel töltöd fel magad három-négy óránként, nem jelentkezik majd az éhségérzet. Törekedj rá, hogy az étrendben legyenek fehérjék (pl. sovány tej, pulyka) és rostok (pl. répa és gabonafélék). Ezek telítenek, így nem érzed majd éhesnek magad.

A Novorin orrcsepp használata a mindennapokban

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X