Főoldal > DIÉTA > 5 kérdés a zöld kávéról

5 kérdés a zöld kávéról

álmosságantioxidánsbőregészségkávé
0

Írta: and

Fekete vagy zöld? A kávécserjéket az Egyenlítő mentén termesztik, a két legnépszerűbb fajta a Coffea arabicából készült fekete, és a Coffea robusta néven ismert zöld kávé.  A kettő közti lényeges különbség, hogy pörkölése során a zöld kávét nem éri erőteljes hőhatás, így sokkal több antioxidánst, koffeint és klorogénsavat tartalmaz. Milyen hatások érvényesülnek benne? A zöld […]

Fekete vagy zöld?

A kávécserjéket az Egyenlítő mentén termesztik, a két legnépszerűbb fajta a Coffea arabicából készült fekete, és a Coffea robusta néven ismert zöld kávé.  A kettő közti lényeges különbség, hogy pörkölése során a zöld kávét nem éri erőteljes hőhatás, így sokkal több antioxidánst, koffeint és klorogénsavat tartalmaz.

Milyen hatások érvényesülnek benne?

A zöld kávé valóságos elixír, hisz a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagok találhatóak meg benne. Antioxidáns polifenoljai védik a szöveteket és a sejteket a káros szabadgyökökkel szemben. Értékes összetevői révén a zöld kávé segít a gondolkodásban, véd a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása ellen, emellett serkenti az emésztést és gyorsítja a méreganyagok kiürülését a szervezetből. A zöld kávé a szívnek is jót tesz, egy nemrégiben közzétett holland tanulmány szerint rendszeres fogyasztásával csökkenthető a szívbetegség és a stroke kockázata.

shutterstock_53286694.jpg ()Miért hívják fogyasztószernek?

A magas inzulinszint komoly betegségeket és túlsúlyt eredményezhet. A zöld kávéban lévő antioxidáns hatású  klorogénsav csökkenti az étkezés után hirtelen megemelkedő vércukorszintet, és blokkolja a szénhidrátok zsírrá alakulását, ami felgyorsítja a fogyást. A zöld kávé serkenti az anyagcserét és revitalizálja a testet, így beilleszthető az egészséges étrendbe. A legjobb eredményt úgy érheted el, ha napi 2 csészével iszol belőle, ám mivel a kávé önmagában nem okoz testsúlycsökkenést, ügyelned kell a rendszeres testmozgásra és a kiegyensúlyozott táplálkozásra is.

Segít az álmosság ellen?

A zöld kávé hatékonyabb a feketénél, hisz háromszor annyi koffeint tartalmaz, ám a hagyományos kávékkal ellentétben jóval lassabban fejti ki a hatását, és hosszabb ideig biztosít élénkséget. Növeli a szellemi aktivitást, a fizikai teljesítőképességet, és ha ébredés után elkortyolgatsz egy csészével, energikusabban és pozitívabban indulhat a napod.

A bőrömet is stimulálja?

A zöld kávé értékes kivonatai méregtelenítenek, fokozzák a sejtek anyagcseréjét, serkentik a bőr funkciót, így javítják annak rugalmasságát és feszességét. Bőrszépítő hatása mellett a festett, töredezett hajat is hatékonyan ápolja, természetes módon biztosítja a szín tartósságát, és védi a fejbőrt a kiszáradástól. 

Wellness Cafe tipp: Nescafé Green Blend pörkölt zöld kávé, Café Rosé szemes zöld biokávé, Coffee Vitalis instant kávé zöldkávé kivonattal

A Novorin orrcsepp használata a mindennapokban

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X