Főoldal > DIÉTA > 5+1 tuti applikáció a telefonodra

5+1 tuti applikáció a telefonodra

applikációdiétafutásrecepttelefon
0

Írta: and

Ma már annyiféle alkalmazás közül válogathatunk, hogy tulajdonképpen minden igényünket kielégíthetjük általuk. Épp talán a bőség zavara miatt olyan nehéz kiválasztani a megfelelő applikációt, amivel az egészségmegőrzés valamivel egyszerűbbé válik. Hogy megkönnyítsük a döntést, összegyűjtöttük az 5 legjobb diétával és fitnesszel, valamint plusz egy, az utazással kapcsolatos applikációt. Biztos, hogy ezek között rálelsz arra, ami […]

Ma már annyiféle alkalmazás közül válogathatunk, hogy tulajdonképpen minden igényünket kielégíthetjük általuk. Épp talán a bőség zavara miatt olyan nehéz kiválasztani a megfelelő applikációt, amivel az egészségmegőrzés valamivel egyszerűbbé válik. Hogy megkönnyítsük a döntést, összegyűjtöttük az 5 legjobb diétával és fitnesszel, valamint plusz egy, az utazással kapcsolatos applikációt. Biztos, hogy ezek között rálelsz arra, ami közelebb visz egy fittebb és egészségesebb élethez.

1. Lose it!

Ezzel a hasznos kis programmal megállapíthatod, hogy a nap folyamán mennyi kalóriát szeretnél bevinni, nyomon követheted, hogy valójában mennyit fogyasztasz el, és azt is megnézheted, hogy ebből mennyit tudsz elégetni. Használhatod a kereshető adatbázist, naplót vezethetsz az elfogyasztott ételekről, és mivel megmutatja, hogy a mozgás során mennyi kalóriát pusztítasz el, így azt kivonhatod az összkalória mennyiségből. A felhasználók azért is kedvelik, mert megjelölhetik és elmenthetik a receptekhez is igénybe vehető fontos táplálkozási infókat.

Ingyenes; Apple.com / iTunes

telocikk.jpg ()2. RunKeeper

Alkalmazás azoknak a futóknak, akik szeretnék figyelemmel kísérni a fejlődésüket. Számos lehetőséget kínál, eltárolhatjuk minden egyes futás időtartamát, távolságát, az ütemét és a sebességét is. Egy beépített GPS-t is használ, amivel kényelmesen feltérképezheted, és a telefonodba feljegyezheted a futópályákat. Az applikációt egy profi futó fejlesztette ki, így valóban kielégíti eme sport szerelmeseinek minden igényét.

Ingyenes; Apple.com/ iTunes

3. Nutrition Menu

A piacon ez az app büszkélkedhet a legnagyobb táplálkozási információs adatbázissal. Meg fogod benne találni a kalória, a zsír, a szénhidrát és a rost értékeket is több mint 79 000 élelmiszerrel kapcsolatban – mindezt anélkül, hogy csatlakoznál a világhálóhoz. Ezenfelül nyomon követheted a napi ételbeviteledet, hogy lásd hány kalóriát fogyasztottál.

2,99 $; Apple.com/iTunes

4. All in Yoga

300 klassz jóga póz közül választhatsz, és a pontosabb elsajátítás érdekében könnyen követhető képeket látsz majd (nem grafikát, hanem fotókat). Mivel a pózokat nehézségi szint és típusok alapján különböztetik meg, a kedvenc mozdulataidat nagyon hamar beépítheted az edzéstervedbe.

1,99$-3,99$; mobile.viaden.com

5. iBody

Az iBody segítségével feljegyezheted és folyamatosan „fejben tarthatod” a tested legfontosabb egészségügyi paramétereit: a súlyodat, a vérnyomásodat, a pulzusodat és a BMI-det. Kövesd nyomon vele, hogyan dobod le magadról a kilókat vagy tartsd fent ezzel az optimális vérnyomásszintet, hogy a lehető legegészségesebben érhesd el a legjobb formádat.

9,99$; Apple.com˛/iTunes

+1 iGO primo

Használatával még külföldön is gyerekjáték lesz megtalálni a legközelebbi parkolóhelyet, ezt követően az autót hátrahagyva gyalogosan vagy éppen biciklivel is megejthetjük a városnézést a belvárosban. Az iGO primoval egy idegen városban is egyszerűen kiismerhetjük magunkat, biztos, hogy még a legszövevényesebb utcahálózatban, sikátorok útvesztőiben is sikerrel találjuk meg a helyes utat.

Az alkalmazás gyalogos és biciklis módban is igénybe vehető, így akár kerékpározva ismerhetjük meg Amszterdam látványosságait, de még a legközelebbi kerékpárkölcsönzőt is megtalálhatjuk a térkép hasznos helyeket (point of interest -POI) magában foglaló adatbázisában. Az iGO primo valamennyi fontos helyet a valódi (nem a légvonalban mért) távolságával együtt mutatja meg, és azt is megtudhatjuk, hogy mennyi idő alatt juthatunk el oda. A POI adatbázissal akár az egész napi programunkat megtervezhetjük, a különféle múzeumok, parkok érintésével. (www.igomyway.com)

Fotók: Profimedia – Red Dot

A Novorin orrcsepp használata a mindennapokban

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X