Főoldal > DIÉTA > Erről árulkodik az úszógumid

Erről árulkodik az úszógumid

elhízásétkezéshasmozgástestképúszógumi
0

Írta:

A címben feltett kérdés talán egyértelmű: a pocak a rossz életmódról árulkodik. Ám ha önmagunkba nézünk, máris kiderül: ennél többet jelent. Úszógumink üzenni akar nekünk valamit: azt, hogy figyeljünk jobban önmagunkra. A hasi típusú elhízás ugyanis nem csak a nadrág begombolásánál jelent bosszúságot, hanem növeli a cukorbetegség és szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is. Pocak, […]

A címben feltett kérdés talán egyértelmű: a pocak a rossz életmódról árulkodik. Ám ha önmagunkba nézünk, máris kiderül: ennél többet jelent. Úszógumink üzenni akar nekünk valamit: azt, hogy figyeljünk jobban önmagunkra. A hasi típusú elhízás ugyanis nem csak a nadrág begombolásánál jelent bosszúságot, hanem növeli a cukorbetegség és szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is.

nagyhascikk.jpg ()Pocak, pocak, mondd meg nékem…

A hasi „védőháj” utalhat önbizalomhiányra, kisebbségi érzésre, magánéleti problémákra, a nőiességünkhöz kapcsolódó negatív gondolatokra, kudarcorientáltságra, a saját testünk elutasítására. Mielőtt minden átmenet nélkül éhezni kezdenél, vagy elszánt hasizmozásba fognál a tévé előtt, gondold át, jellemzőek-e rád a fentiek? Sokan értelmetlenül sanyargatják magukat diétákkal, és közben elfeledkeznek arról, hogy kicsit önmagukba nézzenek. Az életmódváltást is szenvedésként élik meg, nem találnak benne valódi örömet. A legfontosabb, hogy ne a testedet okold a sikertelenségeidért, és mielőtt kitalálnád, hogyan szabadulsz meg a pocakodtól, idézd fel, hogyan építetted magadra a felesleges kilókat!

Viszlát kövérségtudat!

Tudatosítsd magadban, hogy tehetsz a túlsúly ellen, hiszen van választásod! Gondold át, melyek azok a hiedelmeid, amelyek a leginkább visszafognak, vagyis a kényelmes csodavárás állapotában tartanak. Például: „Úgysem tudok nemet mondani az evésre” vagy „Képtelen vagyok lefogyni.” Biztosan ismered a vonzás törvényét, amely az élet sok más területéhez hasonlóan a testképünkkel kapcsolatban is remekül működik.

Ha folyamatosan negatív gondolatokat keringetsz az alakoddal kapcsolatban, annál több negatív visszaigazolást kapsz majd az életben. Ez persze fordítva is igaz, vagyis minél inkább elhiszed, hogy képes vagy lefogyni, annál több olyan jelet kapsz majd, ami segíti az elhatározásodat. Például amikor már megérett benned az elhatározás a változtatásra, és kész is vagy tenni érte, rábukkansz egy jó könyvre, vagy egy összetartó fogyókúrázó közösségre.

Evéssel a jó emésztésért

Már egy kis haspuffadás is elég ahhoz, hogy ormótlannak érezd a tested? Ha ez gyakori panasz nálad, érdemes egy kis nyomozásba fognod, hogy kiderítsd, nálad mi okozza ezt a kellemetlen tünetet. Például vezess néhány napon át étkezési naplót, amelybe feljegyzed mit ettél, és mit tapasztaltál utána, milyen volt a közérzeted.

Egy-egy gyümölcsnap felgyorsíthatja a salakanyagok távozását, és a mérleg esetleg már másnap kevesebbet mutat majd 1-2 kilóval, ám ez csalóka, hiszen a veszteség nem a zsírból származik, hanem jóval inkább a béltartalom és a víz ürüléséből. Íme, még néhány emésztéssegítő étel: articsóka, probiotikus termékek, párolt zöldség, édeskömény, ánizs, bazsalikom, teljes kiőrlésű pirítós.

hasizomcikk.jpg ()Mozgás!

Rengeteg akár otthon is használatos hasizom erősítő eszközt reklámoznak, de hidd el, a hagyományos hasizomgyakorlatok is megteszik, ha kitartóan és heti több alkalommal dolgozol a hasadra. Még jobb, ha kardióedzéssel kombinálod a gyakorlatokat, tehát például kocogsz, gyalogolsz, kerékpározol, taposol 30 percet, és utána hasizmozol. Nagyon szépen laposítják a hasat a pilates gyakorlatok is!

Eleged van az úszógumiból? Tervezd meg új életmódodat! Jelentkezz szakértőnk, Bakos Zsuzsi életmód tréner április 17-i életmódváltó tréningjére! www.jadejoga.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X