Főoldal > DIÉTA > Súlyos következménye lehet a gyors fogyásnak

Súlyos következménye lehet a gyors fogyásnak

fogyókúra
0

Írta:

A mérlegen lévő szám csupán egy szám.

Sokszor esik arról szó, milyen következményei lehetnek a túlsúlynak, arról azonban kevesebb szó esik, milyen mellékhatásai lehetnek a fogyásnak. Bár a szakértők már milliószor próbálták felhívni a figyelmet arra, hogy ha fogyunk, akkor lassan és egészségesen tegyük, most még inkább hangsúlyozni szeretnék ezt. Mint kiderült, a csontjainkra is káros lehet a hirtelen fogyás.

A fogyás csökkentheti a csont sűrűségét. Nem csak azoknál, akiknek túlságosan lecsökken a testsúlya. De abban az esetben is, ha valaki túlsúlyos, és jelentős súlytól szabadul meg” – mondta Dr. Deborah Sellmeyer, a Stanford Egyetem endokrinológiaprofesszora.

Az orvosok elárulták, hogy azoknál, akik kevés súlyt lassan adnak le, sokkal kisebb az esély a csontsűrűség elvesztésére. Lassú, egészséges fogyás alatt pedig azt értik, hogy kiegyensúlyozott étrendet kell tartani, és rendszeresen kell időt szánni a testmozgásra.

„A gyors fogyás, szigorú kalóriamegvonás vagy bizonyos élelmiszercsoportok kizárása az étrendből, de a túlzott edzés is növeli annak esélyét, hogy a csontállományunk károsodjon” – emelte ki Dr. Wooldridge.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X