Főoldal > DIÉTA > A legjobb, 10 perc alatt elkészíthető vega ételek

A legjobb, 10 perc alatt elkészíthető vega ételek

ételtofuvega
0

Írta: and

Egy hosszú munkanap után az utolsó dolog, amit valószínűleg akarsz, hogy órákat tölts a konyhában. Az alábbi egészséges, vega receptek azonban 10 perc alatt összedobhatóak, és a párod is imádni fogja őket! Füstölt tofu sült rizzsel (előkészítési idő: 5 perc, főzési idő: 4 perc) Hozzávalók 2 adaghoz:2 evőkanál növényi olaj1 kockára vágott hagyma1 megtisztított, apró […]

Egy hosszú munkanap után az utolsó dolog, amit valószínűleg akarsz, hogy órákat tölts a konyhában. Az alábbi egészséges, vega receptek azonban 10 perc alatt összedobhatóak, és a párod is imádni fogja őket!

Füstölt tofu sült rizzsel (előkészítési idő: 5 perc, főzési idő: 4 perc)

Hozzávalók 2 adaghoz:
2 evőkanál növényi olaj
1 kockára vágott hagyma
1 megtisztított, apró kockákra vágott sárgarépa
2 gerezd felaprított fokhagyma
1 evőkanál felaprított, friss gyömbér
2 csésze főtt és lehűtött rizs
1⁄4 teáskanál só
1 evőkanál szójaszósz
120 gramm kockára vágott, füstölt tofu
2 db felvert tojás
2 db apróra vágott mogyoróhagyma (a fehér és a világoszöld része)

Elkészítése:
Melegíts közepes-magas hőfokon 2 evőkanál olajat egy wokban vagy egy közepes serpenyőben. Add hozzá a hagymát és a sárgarépát, és sütés közben kevergesd folyamatosan, körülbelül egy percig. Majd jöhet a fokhagyma és a gyömbér, és kevergesd még 1-2 percig. Add hozzá a rizst, és forgasd addig, ameddig kissé megbarnul és ropogós nem lesz. Ezután öntsd hozzá a sót, a szójaszószt és a füstölt tofu kockákat, majd keverd jól meg. Rakd az egész keveréket az egyik oldalra és öntsd rá a tojást. Forgasd egy fakanállal addig, ameddig teljesen meg nem fő. Ha elkészült, oszd el a sült rizst két tálra, köretként tálald hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát és már fogyaszthatod is.

vega2.jpg ()Tápanyagtartalom adagonként (1 csésze rizs 60 gramm tofuval): 740 kalória, 34 g zsír, 9 g telített zsír, 67 g szénhidrát, 3 g rost, 41 g fehérje, 10.8 mg vas, 370 mg kalcium, 600 mg nátrium

Pestós panini (előkészítési idő: 5 perc, főzési idő: 8 perc)

Hozzávalók 6 adaghoz:
1 egész ciabatta kenyér
1⁄2 csésze pesto (vásárolt vagy házi)
10 szelet mozzarella
Olívaolaj

Elkészítése:
Állítsd a sütőt roston sütés módba. Felezd el a ciabatta kenyeret hosszában, középen. Rakd mindkét felet a tepsibe és szitáld meg egy kevés olívaolajjal a tetején és az oldalán. Tedd a kenyeret a sütőbe néhány percre, ameddig a teteje kicsit ropogóssá nem válik, de még nem barnul be. Vedd ki a sütőből, és kend meg jól a belsejét pestóval. Rakd a sajtszeleteket a pestóra 1-2 rétegben. Tedd egymásra a két felet és nyomd össze őket. Rakd vissza a sütőbe 3-5 percre, ameddig a sajt meg nem olvad és a kenyér héja barna és ropogós nem lesz. Szeletelve tálald. 

Tápanyagtartalom adagonként (2 szelet kenyér 1 szelet mozzarellával és 1-2 evőkanál pestóval) 395 kalória, 15 g zsír, 32 g szénhidrát, 4 g rost, 55 g fehérje, 8.3 mg vas, 380 mg kalcium, 800 mg nátrium


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X