Főoldal > DIÉTA > 4 apró lépés a nagy fogyás érdekében

4 apró lépés a nagy fogyás érdekében

diétafogyástipp
0

Írta: and

1. Csökkentsd a magas zsírtartalmú ételek fogyasztását heti egy alkalomra Fokozatosan csökkentsd a rendkívül népszerű, azonban magas zsír-, és kalóriatartalommal bíró ételek mennyiségét (a mi top 5-ös listánk: kekszek, édességek, fagylalt, chips és sült krumpli). Ha hetente hatszor ettél eddig belőlük, próbáld meg először heti öt alkalomra redukálni a fogyasztásukat. Addig csökkents a mennyiséget, ameddig […]

1. Csökkentsd a magas zsírtartalmú ételek fogyasztását heti egy alkalomra

Fokozatosan csökkentsd a rendkívül népszerű, azonban magas zsír-, és kalóriatartalommal bíró ételek mennyiségét (a mi top 5-ös listánk: kekszek, édességek, fagylalt, chips és sült krumpli). Ha hetente hatszor ettél eddig belőlük, próbáld meg először heti öt alkalomra redukálni a fogyasztásukat. Addig csökkents a mennyiséget, ameddig el nem éred, hogy már hetente csupán egy alkalommal választod ezeket. Helyettesítsd a kalóriadús ételeket nyers gyümölcsökkel és zöldségekkel. Próbáld ki a bébirépát, a párolt brokkolit, és a narancsot.

2. Iratkozz fel egészséggel kapcsolatos hírlevelekre

4tipp2.jpg ()Egy közelmúltban készült tanulmány kimutatta, hogy azoknak, akik 4 hónapon keresztül heti rendszerességgel egészséggel és fitnesszel kapcsolatos hírleveleket kaptak, jelentősen nőtt a fizikai aktivitásuk, valamint több egészséges ételt kezdtek el fogyasztani (zöldségeket-gyümölcsöket), emellett pedig csökkentették a transz-, és a telített zsírok bevitelét.

3. Edd a gyümölcsöket, ne idd

Hagyd a gyümölcslevet, és edd meg az egész gyümölcsöt helyette. Nem csak több szívbarát rostot iktatsz be így az étrendedbe (3,5 gramm rost található egy kis almában, fél gramm pedig egy pohár gyümölcslében), hanem tovább jóllakott is maradsz. A kutatások kimutatták, hogy a folyékony formában bevitt szénhidrát nem laktat annyira, mint a szilárd verzió a gyorsabban felszívódás miatt. Amikor megrágod az ételt, több nyálat termelsz, ezáltal pedig az agy felkészíti a bélrendszert az emésztésre. Az ivás nem igényli az ilyen jellegű emésztést, így a szervezeted nem veszi észre, hogy jóllakott. A folyékony állag továbbá extra kalóriákkal is jár – 48 százalékkal többet viszel be, ha megiszod a gyümölcslevet ahelyett, hogy megennéd az egész almát. Ha pedig ezt napi rendszerességgel teszed, év végére akár 2 kilót is hízhatsz.

4. Idd a kávédat a klasszikus módon

Egy átlagos, kávézóban kapható, 4-5 decis tejeskávé rengeteg tejet (esetleg tejszínt, tejszínhabot, cukorszirupot) és cukrot tartalmaz, ami akár több száz kalóriával is megdobhatja a reggeli italodat, így gyakorlatilag akár egy tortát is elfogyaszthatnál helyette. Ez a napi szokás évente akár 8 kiló plusszal is járhat. Ha viszont a klasszikus módon csak egy csésze feketét iszol (akár egy kevés tejjel és édesítőszerrel), csupán 63 kalóriát viszel be.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X