Főoldal > DIÉTA > 3 nagy fogyókúrás buktató – így kerüld el!

3 nagy fogyókúrás buktató – így kerüld el!

buktatócsokidiétafelelősséghiba
0

Írta: and

Első buktató: A tagadás Mindennap belepillantunk a tükörbe, de sokan inkább azt a személyt látják maguk előtt, akik egykoron voltak, figyelmen kívül hagyva azt a plusz 25 kilót, ami az évek során szép lassan felkúszott rájuk. Mások azzal hitegetik magukat, hogy ez csak egy átmeneti állapot, „csak úgy megtörtént”, és vagy a rossz kapcsolatukra kenik, […]

Első buktató: A tagadás

Mindennap belepillantunk a tükörbe, de sokan inkább azt a személyt látják maguk előtt, akik egykoron voltak, figyelmen kívül hagyva azt a plusz 25 kilót, ami az évek során szép lassan felkúszott rájuk. Mások azzal hitegetik magukat, hogy ez csak egy átmeneti állapot, „csak úgy megtörtént”, és vagy a rossz kapcsolatukra kenik, vagy a fárasztó munkára, esetleg szülés utáni feleslegnek titulálják. De ha már a gyermek a középiskola első osztályát tapossa, akkor aligha lehet az utóbb felsoroltra fogni – és ebből már az is tudható, hogy ez a túlsúly makacsul “ragaszkodik hozzánk”.

A megoldás: Elszámolási kötelezettség

Mielőtt fejest ugranál bármilyen változtatásba, egy héten keresztül írj le minden elfogyasztott falatot. Meg fogsz lepődni, mennyit nassolsz feleslegesen. A sikeres fogyókúra képlete pofonegyszerű: bevitt kalóriák mínusz az elégetett kalóriák. A hét elején tervezd meg, hogy mi kerül az asztalra, és törekedj a betartására.

Második buktató: A negativitás

„Kövér vagyok.” Mostantól kezdve örökre töröld ki ezt a kifejezést az elmédből! Mert az, aki így vélekedik magáról, aki csak negatív jelzőkkel illeti magát, az eleve kudarcra van ítélve. Ha ezt nem mondanád a legjobb barátnődnek, a saját fejedhez se vágd ezeket a bántó szavakat.

buktato2.jpg ()A megoldás: Gondolkodj vékonyan!

Voltál már házibuliban vékony lánnyal? Nem tölti az egész idejét a büféasztal mellett, nem kóstolja végig az összes ínycsiklandozó ennivalót. Összességében véve nem az étel tölti ki minden egyes gondolatát. A harapnivalóra egyfajta „eszközként” gondol, amivel erős és egészséges marad, nassolást pedig csak alkalmanként iktat be.

Fontos, hogy képes legyél az önkontrollra, de ez könnyebben megy úgy, ha elkerülöd az olyan szavakat, mint a „sovány”, vagy a „diéta” és ezeket a „fitt”, „izmos” és az „egészséges” szavakkal helyettesíted. Így az elmédet is újraprogramozhatod és a sikerhez is közelebb kerülsz.

Harmadik buktató: A tökéletességre való törekvés

Maga az elképzelés, hogy a kedvenc ételeidet mindörökre száműzöd, megintcsak garantálja a totális katasztrófát. Ha elérhetetlen célokat tűzöl ki magad elé, és ha megszállott módjára próbálod azokat teljesíteni, azzal csak messzebbre kerülsz az egészséges életmódtól.

A megoldás: Idővel jutalmazd magad!

Ha halogatásról van szó, akkor a magadra fordítandó időt is igyekszel ide-oda tologatni? Gondolj valami olyasmire, amit már nagyon régóta meg szeretnél tenni és az első sikeres fogyókúrás hónap után jutalmazd meg magad ezzel a hőn áhított tevékenységgel. Ha kitűzöl célokat, és meg is jutalmazod magad, az egész folyamat alatt motivált leszel és rájössz arra is, hogy valóban felelősséggel tartozol a tetteidért még akkor is, ha csak egy darab csokiról van szó.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X