Főoldal > DIÉTA > 4 kalóriaszegény reggeli az egészséges bőrért

4 kalóriaszegény reggeli az egészséges bőrért

egészségeskalóriareggeli
0

Írta: and

Az egészséges, ragyogó bőr nemcsak az arcápoló kozmetikumok függvénye. Kezdd a napot energiát adó reggelikkel, amelyekkel egyúttal a szépség oltárán is áldozhatsz. Csupa olyan egészséges étkekből készülnek, amelyek megóvják a bőrt, nem mellesleg még fiatalosabb, üdébb és sugárzó lesz tőlük. Omlett olasz módra (122 kalória) Tanulmányok arra hívják fel a figyelmet, hogy paradicsommal fokozható a […]

Az egészséges, ragyogó bőr nemcsak az arcápoló kozmetikumok függvénye. Kezdd a napot energiát adó reggelikkel, amelyekkel egyúttal a szépség oltárán is áldozhatsz. Csupa olyan egészséges étkekből készülnek, amelyek megóvják a bőrt, nem mellesleg még fiatalosabb, üdébb és sugárzó lesz tőlük.

Omlett olasz módra (122 kalória)

Tanulmányok arra hívják fel a figyelmet, hogy paradicsommal fokozható a kollagén termelődés és csökkenti a bőr egyenetlenségét is.

Hozzávalók egy adaghoz: egy evőkanál felaprított hagyma, egy evőkanál felaprított zöldpaprika, egy evőkanál feldarabolt paradicsom + egy-két paradicsom köret gyanánt, egy tojás felverve, két tojásfehérje felverve, fél teáskanál olasz fűszerkeverék, egy teáskanál reszelt parmezán.

Elkészítés: Egy közepes serpenyőt fújj be főzőspray-vel, közepes hőmérséklet mellett dobd bele a hagymát és a paprikát. Két percig piruljanak a zöldségek, néha keverd meg, majd add hozzá a paradicsomot is. Még legalább egy percig főzd tovább, de addig mindenképp, amíg a paradicsom elkezd megpuhulni. Jöhet hozzá a tojás, valamint a tojásfehérje. Szórd meg a fűszerkeverékkel, majd vedd takarékra a lángot és még öt percig süsd, de legalább addig, amíg az alja is megsül. Ha elkészült, hintsd meg a sajttal és hajtsd félbe!

turmix2.jpg ()Gyümölcsös, fűszeres zabkása (216 kalória)

Amellett, hogy a zabkása igazi szívbarát eledel, még az arcszínedet is tökéletesíti.

Hozzávalók négy adaghoz: Két bögre víz, 3/4-ed bögre zabkása, egy csipetnyi só, egy nagyobb alma kimagozva, felszeletelve, negyed csésze felaprított datolya, vagy aszalt füge, 3 evőkanál méz, fél teáskanál őrölt gyömbér, 1,5%-os tej, egy teáskanál fahéj.

Elkészítés: Közepes lábosban forrald fel a vizet, majd keverd bele a zabkását, szórd meg sóval, 15 percen keresztül főzd, és néha keverd meg. Ezután dobd bele az almát, a datolyát vagy a fügét, a mézet, a fahéjat, és a gyömbért. Fedd le a lábost, és így főzd még további 15 percig. Kanalazd ki tálkákba, és öntsd hozzá a tejet!

Epres, kivis turmix (86 kalória)

Nem baj, ha reggel nincs sok időd; dobd össze ezt az öt perces turmixot ,és juss hozzá a bőr puhaságáért is felelős C-vitamin dózisodhoz.

Hozzávalók négy pohárhoz: Másfél bögre hideg almalé, egy érett banán felszeletelve, egy kivi felszeletelve, öt szem eper, másfél teáskanál méz.

Elkészítés: Turmixgéppel pépesítsd az almalevet, a banánt, a kivit, az epret és a mézet. A végeredmény legyen teljesen sima!

Teljes kiőrlésű zsemle füstölt lazaccal és krémsajttal (386 kalória)

A bőr szépségéhez elengedhetetlen az omega-3 zsírsav, és ennek egyik legjobb forrása a lazac.

Hozzávalók négy adaghoz: 170 g zsírszegény krémsajt, két evőkanál friss kapor, két teáskanál kapribogyó felaprítva, 4 teljes kiőrlésű zsemle félbe vágva, 85 g füstölt lazac, fél, kisebb vörös hagyma vékonyra szelve, néhány szelet uborka, egy paradicsom, 8 vékony szeletre vágva, 4 saláta levél.

Elkészítés: Kis tálban elegyítsd a krémsajtot, a kaprot és a kapribogyót. Négy zsemlére egy-egy evőkanállal kenj a krémsajtos keverékből. A tetejüket koronázd meg a lazaccal, a hagymával, az uborkával, a paradicsommal és a salátával. Majd fedd le a megmaradt zsemlékkel, és mindegyik szendvicset vágd félbe.

Ezért érdemes a Duna Plazába látogatnod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X