Főoldal > DIÉTA > Szuper mini fogyiprogram a hosszú hétvége után

Szuper mini fogyiprogram a hosszú hétvége után

csokidiétafogyókúraprogramreggeli
0

Írta: and

Az életmód tanácsadó is ember. Így aztán velem is előfordul, hogy bár minden távollétem alkalmával felkutatom a környékbéli sportolási lehetőségeket, aztán mégis inkább a medencében elmélkedem, vagy mostanában leginkább futkosok az igen eleven gyerkőcöm után. Ha ez utóbbi elegendő lenne a jó kondícióhoz, nem kellene súlyzókkal vagy kardiózással kínoznom a testemet. Azt bizonyára te is […]

Az életmód tanácsadó is ember. Így aztán velem is előfordul, hogy bár minden távollétem alkalmával felkutatom a környékbéli sportolási lehetőségeket, aztán mégis inkább a medencében elmélkedem, vagy mostanában leginkább futkosok az igen eleven gyerkőcöm után. Ha ez utóbbi elegendő lenne a jó kondícióhoz, nem kellene súlyzókkal vagy kardiózással kínoznom a testemet.

Azt bizonyára te is tudod, hogy ha többet mozogsz, többet ehetsz büntetlenül! Ily módon a legkritikusabb párosítás a zéró testmozgás és a hatalmas kalória bevitel, amelyet nem is olyan nehéz abszolválni egy ejtőzős hétvége során. Ez esetben egyáltalán nem meglepő módon épül rád egy kis súlyfelesleg.  Mivel a prevencióról már lecsúsztunk, álljon itt néhány „mentsük a menthetőt” tipp.

Ami gyorsan jön, gyorsan megy?

Nyaralás, vendégeskedés egy távoli rokonnál, wellness hétvége… Mindegyik tele van csábítással. Pazar svédasztalok játszanak zord játékot az akaraterőnkkel, a bőséges választék feszegeti a határainkat. Még ha egyébként tisztában is vagyunk a csapdákkal, hogyan is lehetne igazán kényeztető a kiruccanás, ha állandóan kalóriákat kéne számolgatnunk? Becsúszott egy-egy repeta? Nem tudtál ellenállni az ínycsiklandozó desszerteknek? Némileg megnőtt az alkoholfogyasztásod? Sebaj! A hirtelen jött kilóktól könnyen megszabadulhatsz. Persze csak ha még idejében akcióba lendülsz!

–    Ne hagyd ki a reggelit!

Ne gondold, hogy a nap első étkezésének elhagyásával máris tettél az alakodért. Éppen ellenkezőleg! Ebédkor biztosa kárpótolod majd hangosan korgó gyomrodat. Reggeli gyanánt viszont felejtsd el az ünnepről maradt sütiket, helyette fogyassz magas rosttartalmú élelmiszereket (teljes kiőrlésű szendvicset, zabpelyhet gyümölccsel), ezek hamar eltelítenek.

mini2.jpg ()–    Sok folyadék – szigorúan cukor nélkül!

Akadnak, akik ilyenkor böjtbe fognak és 1-2 napig csak folyadékot vesznek magukhoz. Ez sem rossz megoldás, mindenesetre – mivel nem vagyok a koplalás híve – azt javaslom, egyszerűen növeld meg a folyadékbeviteled, és igyál édesítetlen salaktalanító teát 2-3 napon át. Jöhet más gyógytea is, a szénsavas és cukros üdítőket viszont felejtsd el, és a kávédból is hagyd el a kockacukrot.

–    Este már ne egyél!

Hagyd, hogy a szervezeted éjszakánként kipihenje a nagy lakmározásokat és az esti órákban már semmit se egyél. Farkaséhség esetén lecsúszhat egy kefir és pár korpás keksz, de ennél többet ne falatozz.

–    Ügyelj a párosításra!

Ha nem is vagy az elválasztó diéta híve, most próbálj meg sok salátát fogyasztani köretként, és tedd parkoló pályára a tésztát és a krumplit. A rizs engedélyezett, de lehetőleg a barna változatot válaszd.

–    Csoki – maximum napi 25 gramm!

Helyezd biztonságos helyre, ajándékozd el, a lényeg, hogy tartsd magadtól távol az édességeket. Ilyenkor sokan a „már úgyis mindegy” elven még otthon is rátesznek egy lapáttal. Ha nagyon vágyódsz valamilyen édes nassolnivaló után, közvetlenül ebéd után fogyaszd, és ne legyen több 25 grammnál!

–    Pihenj eleget!

A hosszú hétvégén bizonyára többet aludhattál, ám most újra fejest kellett ugrani a pörgős mindennapokba. Próbáld meg ezután is kialudni magad, mert a fáradtság kedvez a stresszhormonok termelődésének, amelyek könnyen az evésbe hajszolhatnak.

–    Mozogj, szaunázz, vizualizálj!

A túlkapásos napok után tervezz tudatosan. Minden napra építs be legalább fél óra testmozgást és fél órát a feltöltődésre. Például kelj fel reggel korábban, kocogj néhány háztömböt, aztán munka után menj el egy infraszaunába, vagy lefekvés előtt relaxálj egyet. Vizualizációd tárgya természetes a remekbe szabott alakod legyen, amit igenis el fogsz érni! Ugye elhiszed?

–    Tréningezd az elméd!

Pénteken (márc. 23. 19.00) workshopot tartok „Fogyás a vonzás törvényével” címmel. Ha kíváncsi vagy, hogyan hangolhatod a gondolataidat a fogyásra, itt a helyed! További infók a Súlyvesztőben: http://sulyveszto.blog.hu

Íme 2012 legszuperebb futócipője!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X