Főoldal > DIÉTA > 6 kreatív alternatíva: így helyettesítsd a kávét

6 kreatív alternatíva: így helyettesítsd a kávét

felpörgetkávéteaturmixvíz
0

Írta: and

Zöld tea Képtelen vagy átvészelni a napot a reggeli kávéd nélkül? Próbáld ki helyette a zöld teát, ami éppen csak egy leheletnyivel kevesebb koffeint tartalmaz, mint egy csésze fekete, azonban éppen eleget ahhoz, hogy egy jó nagy löketet adjon reggel a kávé nemkívánatos mellékhatásai nélkül. A frissítő ital rendkívül egészséges: a benne található katekin ugyanis […]

Zöld tea

Képtelen vagy átvészelni a napot a reggeli kávéd nélkül? Próbáld ki helyette a zöld teát, ami éppen csak egy leheletnyivel kevesebb koffeint tartalmaz, mint egy csésze fekete, azonban éppen eleget ahhoz, hogy egy jó nagy löketet adjon reggel a kávé nemkívánatos mellékhatásai nélkül. A frissítő ital rendkívül egészséges: a benne található katekin ugyanis egy erőteljes antioxidáns, ami eredményesen felveszi a harcot a különféle betegségekkel szemben.

Mogyorós turmix

A mogyoró fehérjében és élelmi rostban gazdag, remek egészséges rágcsálnivaló uzsonnára, és nem utolsó sorban fenséges turmixot is készíthetsz belőle. A tej, a fehérjepor és a mogyoró felhasználásával készült shake segít megemelni a vércukorszintedet, és azonnal energiához juttat.

Édesgyökér tea

Még ha gyerekként nem is szeretted a medvecukrot, értékelni fogod az édes, mégis fűszeres édesgyökér tea előnyeit. Ez az ital ugyanis koffeinmentes, valamint segítséget jelent a stressz által túlterhelt mellékvesék számára. Az édesgyökértől energikusabb és frissebb leszel, ráadásul nagyon finom.

citromviz.jpg ()Citromos víz

A tejszínes kávéitalok ugyan gyorsan juttatnak energiához, azonban amint elmúlik a koffein hatása, rendkívül lelassulsz tőlük. Érdemes ilyenkor a legegyszerűbb megoldáshoz folyamodni: a legjobb ébresztőital ugyanis az ásványvíz egy teáskanálnyi frissen reszelt citromhéjjal és egy fél citrom kifacsart levével felturbózva.

Búzafűlé

Ez a természetes energiaital folyékony formában juttatja a szervezetedbe a nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat. Sokan kifogásolják az ízét, azzal azonban mindenki egyetért, hogy a búzafű az egyik legtáplálóbb ital. Nem csak könnyen emészthető, hanem rendkívül gyorsan energiához is juttathat, fogyaszthatod magában, vagy fehérje alapú táplálékkiegészítő italhoz keverve egyaránt.

Gránátalmalé

Az édes, mégis pikáns ízű gránátalmalé rendkívül finom energiabomba és könnyen mixelhető más italreceptekkel. Kortyold a gránátalmalevet önmagában, vagy keverd más gyümölcslevekhez vagy turmixokhoz. A különleges gyümölcs tele van antioxidánsokkal és energetizáló összetevőkkel. Próbálj ki egy pikáns turmixot: keverd össze a gránátalmalevet szójatejjel, banánnal, bogyós gyümölcsökkel és joghurttal, hogy a lehető legjobban kezdődjön a napod.

Ez segít majd felállni a kanapéról és leadni a pluszkilókat!

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Húsból érdemes a magyart keresni


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X