Főoldal > DIÉTA > Fogd vissza a kalóriákat ezzel a 4 tippel!

Fogd vissza a kalóriákat ezzel a 4 tippel!

agydiétagyomortársaságtipp
0

Írta: and

Nem titok, hogy a fogyás egyetlen biztos módszere az, hogy a bevitt kalóriákat mozgással elégeted, vagy eleve mérsékeled a számukat. De aki már megpróbált úgy fogyni, hogy kevesebbet eszik, az pontosan tudja, ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Ezek a tippek segítségedre lesznek abban, hogy jobban élvezd az ételeket, ugyanakkor abban is, hogy kevesebb […]

Nem titok, hogy a fogyás egyetlen biztos módszere az, hogy a bevitt kalóriákat mozgással elégeted, vagy eleve mérsékeled a számukat. De aki már megpróbált úgy fogyni, hogy kevesebbet eszik, az pontosan tudja, ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Ezek a tippek segítségedre lesznek abban, hogy jobban élvezd az ételeket, ugyanakkor abban is, hogy kevesebb kalóriát fogyassz és egyúttal az agyadat is trenírozhatod, így amikor jóllaksz, valóban be tudod fejezni az étkezést.

El a kezekkel a zacskótól!

Ha nagyon vágyódsz egy zacskó chips vagy más rágcsálnivaló után, nehogy esztelenül elkezd enni a zacskóból vagy a dobozból. Ehelyett egy apró tálkába porciózz ki egy kis adagot belőle! Ily módon pontosan tudni fogod, hogy mennyit eszel meg, és nem érhet az a meglepetés, hogy percek leforgása alatt kiürül az egész zacskó.

Hallgass a gyomrodra!

Nagyon könnyű az étkezéseket az órához igazítani, de ez nem jelenti azt, hogy ezzel a módszerrel, akkor eszel, amikor valóban éhes vagy. Ez a taktika hosszabb távon a tested működését is megzavarhatja, és ha folyton az órához igazodsz, végképp nem fogod megtapasztalni sem az éhség, sem pedig a jóllakottság érzését. Az étkezések időpontjánál próbálj meg koncentrálni a tested jelzéseire! Lehet, hogy rádöbbensz, igazából nem is vagy éhes, csak „megszokásból” eszel. De amint jelez a gyomrod, azonnal fogyaszd el az ebéded!

kaloria2.jpg ()Összpontosíts a társaságra!

Legközelebb, amikor a családoddal vagy a barátaiddal együtt ülsz le falatozni, lassíts a tempón és inkább ténylegesen vegyél részt az asztalnál folyó beszélgetésben, a társalgás ne csak egy másodlagos dolog legyen az evés után. Ezzel az agyadnak is időt adsz, hogy „észrevegye” már eleget ettél, és így biztos, hogy kevesebbet fogsz csipegetni, arról nem is beszélve, hogy végre értékes perceket, órákat tölthetsz azokkal, akik törődnek veled.

Pihentesd az evőeszközöket!

Ebben a rohanó világban könnyű úgy tekinteni az étkezésre, mint egy újabb kipipálandó tételre a napi kötelező teendők listáján. De ha az étkezéseket is sietve tudod le, akkor nemcsak, hogy eleve többet fogsz enni, de még esélyt se adsz az agyadnak a telítettségérzés észlelésére. A falatok között tedd le a villát és szánj egy kis időt az ízek élvezetére is, és ismételten figyelj oda a testedre! Fejezd be az étkezést, ha úgy érzed, hogy jól laktál (nem akkor, amikor már degeszre etted magad), így egyébként a közérzeted is jobb lesz, hiszen nem nehezedsz el a sok ennivalótól. Ezekre mindig ügyelj, mert így biztos, hogy meg tudod spórolni a fölös kalóriákat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X