Főoldal > DIÉTA > 6 egészséges, méregtelenítő hatású smoothie

6 egészséges, méregtelenítő hatású smoothie

méregtelenítsmoothieturmix
0

Írta:

A hozzávalókat egyszerűen csak turmixold össze! Lapos has Ez a smoothie bővelkedik az emésztést segítő ö

A hozzávalókat egyszerűen csak turmixold össze!

Lapos has

Ez a smoothie bővelkedik az emésztést segítő összetevőkben, segítségével megelőzhető a puffadás és a különböző emésztési problémák, amelyek miatt kárba veszhetnek a lapos hasért tett erőfeszítéseid.

Hozzávalók: Egy papaya, egy felszeletelt őszibarack, fél körte, felszeletelve, egy teáskanál friss gyömbér, két mentalevél, egy kevés víz, amivel felhígíthatod a keveréket.

Gyönyörű és egészséges bőr

Köztudott, hogy a bogyósgyümölcsökben lévő antioxidánsokkal megküzdhetünk a ráncokkal és a bőr öregedésének egyéb látható jeleivel. A bogyósgyümölcsökkel a vércukor szintet is nagyszerűen kontrollálhatjuk, ami pedig kihatással lehet a bőrre is. Ez a smoothie ezenkívül omega 3-at is tartalmaz, ami leküzdi a gyulladásokat, de emellett E-, és C-vitamint is biztosít a szervezet számára, amelyek elengedhetetlenek a bőr szempontjából.

eper.jpg ()Hozzávalók: Egy csésze áfonya, egy csésze kimagozott cseresznye, öt szem eper, negyed avokádó, meghámozva és kimagozva, két teáskanál búzacsíra, két teáskanál őrölt lenmag, víz.

Csonterősítő

Ez a vitaminokkal alaposan felturbózott, zöldséges smoothie kalciumot, magnéziumot és más csontépítő ásványi anyagokat rejt magában. Rendszeres fogyasztásával megóvhatod a csontjaid erősségét és egészségét.

Hozzávalók: Két banán, egy marék mángold levél (a szárakat távolítsd el), egy marék kelkáposzta levél, egy teáskanál matcha zöldtea por, fél csésze mandulatej.

Immunerősítő

Tele van A-, és C-vitaminnal, valamint cinkkel, ennélfogva ez a smoothie növeli a fehérvérsejtek és az antitestek termelődését, amelyeknek hála a tested képes lesz ellenállni a fertőzéseknek.

Hozzávalók: Fél csésze felkockázott mangó, fél csésze felkockázott sárgadinnye, fél csésze felkockázott friss ananász, negyed csésze felaprított tökmag, víz.

Természetes „önbarnító”

Tanulmányokkal igazolták, hogy a béta-karotinnal nem fukarkodó étrendnek hála a bőr ragyogó és egészségesebb lehet. Ezzel a smoothie-val könnyedén elérheted az egészségtől tündöklő bőrt anélkül, hogy a napozással kitennéd a bőröd a nap káros sugarainak.

blueberry.jpg ()Hozzávalók: Fél csésze felkockázott sárgadinnye, fél csésze papaya, egy egész narancs leve, fél csésze répalé, egy kis darab gyömbér.

Antioxidáns hatású

Ez talán az egyik legerősebb hatású méregtelenítő smoothie mind közül. Rengeteg benne az antioxidáns, segíti a máj természetes méregtelenítő funkcióját, fogyasztásával megóvhatod az egészségedet, és még fiatalabbnak is tűnhetsz.

Hozzávalók: Fél csésze áfonya, fél csésze málna, fél csésze gránátalmamag, negyed csésze céklalé, egy banán, víz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X