Főoldal > MOZGÁS > Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

turmixzsírégetés
0

Írta:

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

A következő könnyedén elkészíthető italok teljesen természetesek, tele vannak tápanyagokkal, és egy shakerben vihetjük magunkkal őket akár az edzőterembe is.

Energiabomba: Banánturmix

A banánturmix könnyen előállatható, csak banán, zabpehely, tej és méz kell hozzá. A banán fogyasztása edzés előtt különösen ideális, mert megakadályozza az izomgörcsöket és a végtagok remegését. Szénhidráttartalma is pont megfelelő, ráadásul gyorsan felszívódik, így hamar feltölt energiával. A zabpehely segít, hogy az egész edzés alatt a legjobb formádat hozhasd. Lassan felszívódó szénhidrátként biztosítja a megfelelő energiaszintet. Felhasználás előtt főzd meg, vagy tedd egy-két percre a mikróba, hogy könnyebben emészthető legyen. Ha nem bírod a tejes turmixokat, akkor a hagyományos tehéntejet helyettesítsd laktózmentessel vagy szójatejjel.

A zsírégetés ásza: Zöld teás turmix

Elsőre furcsán lehet ez a nem szokványos, tea alapú turmix, de ha zsírégetés a célod, jobbat nem is ihatnál. Az ananász és a gyömbér kombinációja remekül felerősíti a zöld tea amúgy is páratlan zsírlebontó hatását. Készíts el egy bögre zöld teát,  de  ügyelj rá, hogy 3 percnél ne áztasd tovább, mert különben keserű lesz. Hagyd kihűlni, majd turmixold össze a már felaprított ananásszal. Ha nem tudsz friss gyümölcsöt szerezni, a 100%-os ananászlé is megteszi, de természetesen csak az, amely hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Végül bolondítsd meg a turmixod frissen reszelt gyömbérrel és egy kevés mézzel.

Edzés utáni regeneráló: Túrós turmix

Edzés után nagyon fontos a gyors fehérje- és szénhidrát-pótlás, lehetőleg egy órán belül. Bár a turmixokról biztosan nem a túró jut eszünkbe elsőként,  az alábbi ital komplex összetevőivel a legjobb egy fárasztó aerobik vagy fitness edzés után. A túrót mixeljünk össze búzacsírával, reszelt almával, fahéjjal és mézzel.

Esti edzés után a legjobb választás a túró, mert lassú lebontású fehérje, segíti a zsírégetést és biztosítja a kellemes alvást. A búzacsíra igazi ásványi anyag bomba, védi a szívet és a csontokat. Az alma és a fahéj zsírégető és stabilizálja a vércukrot. A méz esti fogyasztásától sokan óvakodnak, pedig ez a természetes édesítőszer alvás alatt is segíti a zsírégetést, és a szervezet méregtelenítő folyamatait. A reszelt almának a levét is tedd bele, hogy könnyíts a turmix állagán. Ha így is túl töménynek érzed, akkor joghurt hozzáadásával lágyabbá teheted.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X