Főoldal > DIÉTA > A legízletesebb nyersétel-receptek nyárra

A legízletesebb nyersétel-receptek nyárra

csokiepernyersételrecepttorta
0

Írta: and

Mediterrán brokkolisaláta Szósz nélkül: 66 kalória, 3.1 gramm cukor, 2.3 gramm zsír, 10.1 gramm szénhidrát, 3.5 gramm fehérje Próbáld ki ezt az ínycsiklandozó brokkolisalátát a nyers kesudió, az olívaolaj és a fokhagyma keverékéből készített szósszal. Hozzávalók 4 adaghoz:A fehér alapszószhoz: 2 csésze nyers kesudió1 csésze olívaolaj3/4 csésze citromlé2 tk. só 3 kis gerezd fokhagyma 2/3-1 […]

Mediterrán brokkolisaláta

Szósz nélkül: 66 kalória, 3.1 gramm cukor, 2.3 gramm zsír, 10.1 gramm szénhidrát, 3.5 gramm fehérje

Próbáld ki ezt az ínycsiklandozó brokkolisalátát a nyers kesudió, az olívaolaj és a fokhagyma keverékéből készített szósszal.

Hozzávalók 4 adaghoz:
A fehér alapszószhoz:
2 csésze nyers kesudió
1 csésze olívaolaj
3/4 csésze citromlé
2 tk. só
3 kis gerezd fokhagyma
2/3-1 csésze víz (ha sűrűbb szószt szeretnél, használj kevesebbet)

A salátához:
4-6 csésze brokkolivirág, apró, falatnyi darabokra vágva
1 sárga kaliforniai paprika, felkockázva
1 kis üveg magozott olajbogyó, felszeletelve
A fehér alapszósz (ízlés szerint)

Elkészítése:
A fehér alapszószhoz:
Keverd össze a hozzávalókat nagy sebességen egy mixergép segítségével. Használj kevesebb vagy több vizet, amíg el nem éred a kívánt állagot. Ha hűtőbe rakod a szószt, sűrűbb mártást kapsz.

A salátához:
Egy nagy tálban öntsd le a brokkolivirágokat a fehér alapszósszal. Ezután add hozzá a felkockázott kaliforniai paprikát és a szeletelt olívabogyót. Ízlés szerint önthetsz rá még egy kevés olívaolajat, ha szükséges. Díszítsd végül fenyőmaggal, és egy pár szál friss bazsalikommal.

brokkoli2.jpg ()Epres csokitorta

231 kalória, 14.4 gramm cukor, 14.4 gramm zsír, 22.3 gramm szénhidrát, 7.1 gramm fehérje

Édességre vágysz? Próbáld ki ezt az egészséges, nyers kakaópor felhasználásával készített csokitortát, ami a derékbőségedet is megkíméli.

Hozzávalók 8 adaghoz:
1,5 csésze nyers dió
1 csésze kimagozott datolya
1/3 csésze nyers kakaópor
1 tk. vanília
1 csipet só

A csokiszószhoz:
1/4 csésze agave nektár
1 tk. vanília
1,5 avokádó (3/4 csésze)
1/3 csésze nyers kakaópor
1/4 csésze víz

Elkészítése: Keverd össze a tésztához a hozzávalókat egy turmixgép segítségével. Ha nem elég folyékony állagú, adj hozzá egy kevés vizet, de vigyázz arra, hogy maradjon kellőképpen sűrű. Ha elkészült, öntsd a keveréket egy tortaformába. Ezután jöhet a csokiszósz: keverd össze a hozzávalókat egy kézi mixer segítségével, majd öntsd rá a szószt a torta tetejére, és tetszés szerint dekoráld friss eperrel. Ha elkészült, tedd be a hűtőbe pár órára.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X