Főoldal > DIÉTA > Ezekre ügyelj a nyári programok közben, hogy ne hízz!

Ezekre ügyelj a nyári programok közben, hogy ne hízz!

koktélkukoricalimonádémojitomozinyárüdítő
0

Írta:

Szabadtéri koncertek Kalóriabomba: Jéghideg koktélok Ezek az amúgy meglehetősen finom koktélok egyá

Szabadtéri koncertek

Kalóriabomba: Jéghideg koktélok

Ezek az amúgy meglehetősen finom koktélok egyáltalán nem fukarkodnak a kalóriákban, pláne akkor nem, ha nem egyet gurítasz le belőlük. Például egy nagyobb Margarita koktél akár 900 kalóriával dobhatja meg a napi beviteled

Bölcsebb döntés: Mojito

Ebben a frissítő italban mindössze 170-230 kalória rejlik és a legtöbb esetben fehér rummal, lime-mal vagy citromlével, illetve ásványvízzel készítik, adnak hozzá egy kevés cukrot valamint néhány mentalevelet. De ebből is válaszd a lehető legkisebb kiszerelést, így megspórolhatod a kalóriákat, és persze a túlságosan mámoros pillanatokat is elkerülheted.

Vidámpark

Kalóriabomba: Agyoncukrozott limonádé

Természetesen nem a limonádéval van baj, hanem a hozzáadott cukor mennyiségével. Egy cukorsziruppal alaposan meglocsolt limonádé legalább annyi kalóriát tartalmaz, mint a cukros üdítők. Négy deci édes limonádé elkortyolásával 200-250 kalória pluszba fogsz kerülni.

nyar2.jpg ()Bölcsebb döntés: Gyümölcsízesítésű ásványvíz

A limonádé helyett válaszd inkább a gyümölcsízesítésű ásványvizeket, ezekben elenyésző a kalóriák száma, nem mellesleg jobban felfrissít, mint a limonádé.

Gasztrofesztiválok

Kalóriabomba: Sült ételek

Ha azt vesszük, hogy 170 grammnyi hasábburgonya 520 kalóriát rejt, akkor a sült ételek a lehető legrosszabb választásnak bizonyulnak ezeken a valóságos kulináris élvezetekkel kecsegtető gasztrofesztiválokon.

Bölcsebb döntés: Halak és a tenger gyümölcsei

Ezekből is ragaszkodj a párolt verziókhoz. Egy közepes nagyságú párolt vagy főtt tengeri rákban körülbelül 287 kalória van, míg a párolt garnélarákkal, ha négy nagyobb darabot fogyasztasz, mindösszesen 30 kalóriát pusztítasz el. Szintén alacsony kalóriás ínyencség a párolt osztriga – ebből nyugodtan felhalmozhatsz egy jókora adagot a tányérodon. Ha ilyen ételek nem szerepelnek a repertoárban, akkor is, amiből csak lehet, részesítsd előnyben a párolt változatokat.

Nyári mozizások

Kalóriabomba: Mindenből a lehető legnagyobb méret

A hatalmas vödör popcorn és a nagy poharas üdítő megvásárlása kedvezőnek tűnhet, hiszen alig kerül valamivel többe, mint a normál kiszerelés. A kalóriák tekintetében viszont abszolút nem kifizetődő: egy nagy adag vajas popcornban akár 1640 kalória és 126 gramm zsír is lehet. Ha pedig a szomjadat egy közepes, cseppet sem diétás üdítővel oltod, akkor még plusz 250 kalóriával spékeled meg a napi fogyasztásodat.

Bölcsebb döntés: Mindenből „gyerekméret”

Egy kisméretű, vaj nélküli pattogatott kukoricában kb. 300 kalória és 20 gramm zsír van, ez ugye már rögtön másként hangzik. A poharadat pedig inkább töltsd meg cukormentes teával, diétás üdítővel vagy egyszerűen vízzel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X