Főoldal > DIÉTA > Ne hagyd ki: íme a világ 5 legegészségesebb étele!

Ne hagyd ki: íme a világ 5 legegészségesebb étele!

betegségegészségételfűszermájvitamin
0

Írta:

Ezeket az ételeket illeszd be a mindennapi táplálkozásodba, mert elképesztően jó hatással lesznek rád!

1. Fekete bors

A fekete bors a Piper nigrum, egy trópusokon őshonos növény termése, és olyan egészségügyi előnyöket tudhat magáénak, mint a baktériumok elleni harc, vagy az emésztőrendszer segítése. Egy friss tanulmány azt is kimutatta, hogy a fekete borsban található csővezeték (ami a fűszeres ízért felelős vegyület) a génaktivitás befolyásolásával hatással lehet a zsírsejtek termelésére.

2. Bazsalikom

Ez a vasban gazdag gyógynövény főleg az olasz és a thai konyha népszerű fűszere. A bazsalikom rendszeres fogyasztása segíthet a szorongás feloldásában és külsőleg eredményesen bevethető a bőrt megtámadó, pattanásokat okozó baktériumok ellen is. Továbbá az állatkísérletek igazolták, hogy a bazsalikom gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és antioxidáns hatással is bír.

3. Chili paprika

Az erős paprikában található vegyület, a kapszaicin (ami többek között a chili tüzes ízvilágáért is felelős), amellett, hogy felveszi a harcot a cukorbetegség és a rák ellen, valamint óvja a gyomor nyálkahártyáját, elősegítheti a súlyvesztést is. Ha szereted az erős ételeket, használd gyakran főzés közben!

basil2.jpg ()

4. Fekete rizs

Bizalmatlan vagy a színe miatt? Pedig éppen ebből adódik a fekete rizs valódi tápanyagtartalma. Akárcsak a barna rizs, a fekete verzió is tele van vassal és rosttal, mivel rajta marad a korpa, amit a fehér rizs készítésénél eltávolítanak. Bónuszként a sötétebb verzió több E-vitamint és antioxidánst tartalmaz, mint a fekete áfonya, így a rák kialakulásának megelőzésében is eredményesen bevethető.

5. Sárgabarack

Ez az édes narancsszínű gyümölcs tele van káliummal, rosttal, A-, és C-vitaminnal, valamint béta-karotinban és likopinban sem szenved hiányt. És míg a friss sárgabarack rengeteg káliumot tartalmaz, a szárított változat valójában több tápanyagot tartalmaz, mint a friss verzió. A kutatások azt is kimutatták, hogy a sárgabarack rendszeres fogyasztása magas E-vitamin tartalmának köszönhetően segít a májrák kockázatának csökkentésében.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X