Főoldal > DIÉTA > Jó reggelt! – 5 szuperfincsi és egészséges reggeli

Jó reggelt! – 5 szuperfincsi és egészséges reggeli

egészségreggeli
0

Írta: and

Burrito zsímentesen Odavagy a mexikói ételekért, de nem szeretnél sok zsírt enni reggelire? Íme a

Burrito zsímentesen

Odavagy a mexikói ételekért, de nem szeretnél sok zsírt enni reggelire? Íme a javaslatunk: készíts rántottát kizárólag tojásfehérjéből, hogy csökkentsd az étel zsír -és koleszterintartalmát, ízesítsd a keveréket salsa-szósszal, olajbogyóval és sovány túróval, és ezzel a masszával töltsd meg a tésztát. Fejedelmi és egészséges lakoma!

Gyümölcsös  parfé

Biztosan láttad már az egyik gyorsétteremlánc menő reggelijét: gyümölcs, joghurt és müzli egy hatalmas shakerben. Ennél nincs is egyszerűbb – és olcsóbb, hiszen otthon feleannyiért elkészítheted a finomságot. Minden benne van, ami egy extra egészséges napkezdéshez kell: az emésztéskönnyítő és zsírégetést elősegítő joghurt, a vitamindús gyümölcsök és a rostokban gazdag müzli. És még finom is!

parfe2.jpg ()Tojásrántotta füstölt lazaccal, aszparágusszal és kecskesajttal

Máris összefutott a nyál a szádban, igaz? Ez az a reggeli, amiért megéri kicsit korábban felkelned, bár ennek a különleges fogásnak az elkészítése mindössze 13 percet vesz igénybe. Úgy csináld, mint bármilyen más rántottát: olívaolajon néhány másodpercig párold a hozzávalókat, aztán forgasd bele az egészet a tojásba, és süsd össze. Omega 3-zsírsav és természetes protein minden mennyiségben egy igazi ínyencségbe rejtve…mmm! 

Orient Expressz-omlett

Most egy valódi kuriózum következik: az Orient Expressz-omlett felülír mindent, amit eddig a rántottáról gondoltál, ráadásul nagyon egészséges is. Hogy mik a hozzávalók? Ne lepődj meg, kalandtúrára indulunk: 1 teáskanál finomra vágott mandula, fél teáskanál gyömbér, 1 teáskanál méz, 1 teaskanál lenmag, 1 evőkanál zsírszegény joghurt, egy kevés tej, némi olívaolaj és persze két tojás. Az elkészítési idő mindössze 4 perc – csak összekevered a hozzávalókat a serpenyőben -, az eredmény pedig egy semmihez sem hasonlítható reggeli.

Teljes kiőrlésű gofri gyümölcsökkel

Mintha a nagyid csinálta volna, csak sokkal egészségesebb. A gofritészta elkészítése gyerekjáték (teljes kiőrlésű lisztből persze), bárhol megtalálod az interneten. Ha nem szeretnél emiatt korán kelni, előző este is bekeverheted, a hűtőben megőrzi az állagát. A tészta tetejére méz és idénygyümölcsök kerülnek – így igazán jól kezdődhet a nap!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X