Főoldal > DIÉTA > 10 apró trükk a nagy súlyvesztéshez

10 apró trükk a nagy súlyvesztéshez

diétafogyókúratáplálkozás
0

Írta: and

Jobb az otthoni Minden második nap ételszállítótól rendelsz? Pedig sajnos nem tudhatod, hogyan kész&

Jobb az otthoni

Minden második nap ételszállítótól rendelsz? Pedig sajnos nem tudhatod, hogyan készül az egészségesnek hirdetett hús- vagy tésztatel. Ezért, ha strapásabb is, inkább válaszd a saját készítésű verziót, és csökkentsd a rendelős napok számát heti egyre.

Szkippeld a sós nasikat

Ha chipset majszolgatnál, helyette inkább válassz nasinak sózatlan földimogyorót vagy napraforgómagot! Természetes fűszerekkel – oregánó, bazsalikom, kakukkfű – ízesítve fincsibb lesz, mint a bolti verzió!

reggeli2.jpg ()300 kalória reggelire

Ha kihagyod a reggelit, attól nem fogsz fogyni, csak a szervezeted napi egyensúlya borul fel. Legyen inkább alacsony kalóriatartalmú, de tápláló a reggeli étkezés: egy lágytojás zöldséggel és teljes kiőrlésű pirítóssal egész délelőttre energiával tölt fel.

Kocogás ebédre

Hol van az előírva, hogy végig kell üldögélned az ebédszünetedet? Már vannak edzőtermek, ahová mehetsz déli erősítésre vagy jógára, de ha az egyórás szünetből 20 percet kocogsz, az is rengeteget számít. És még frissebb is leszel utána!

Az a fránya cigi

Mindig azt mondják, aki leteszi a cigit, az meghízik… kivéve, ha a dohányzás helyett pédául sportolni kezd! Ha nem evéssel helyettesíted a pöfékelést, hanem mozgással, csak úgy olvadnak majd a kilók, főleg, mivel közben a szervezeted is megszabadul a méreganyagoktól.

Happy hour – igazán boldogan

Használd ki a munka utáni első órát: ne vesd magad a kanapéra, inlább szedd össze a jó fej munkatársaidat, és menjetek le egy órát edzeni! Együtt nagyon jó buli lesz, és közben kiröppen belőletek a napi stressz és fáradtság.

Zöldség, zöldség

Ha minden étkezéskor összedobsz egy könnyű salátát a főétel mellé, garantáltan úgy eltelsz majd, hogy abszolút nem lesz szükséged desszertre. A kis adag ételek is fejedelmi adagnak tűnnek majd.

Minden percben mozgás

Próbáltál már táncolni vasalás közben? Vagy felüléseket csinálni, miközben a híradót nézed? Pedig ezek a pár perces gyakorlatok sokat számítanak, ha súlyvesztésről van szó, nem is beszélve arról, mennyivel vidámabb lesz így a házimunka, és kevésbé lehangolóak a hírek…

Gyorséttermi kalauz

Ha elcsábulsz egy kis gyorskajára, az még nem bűn, ha okosan csinálod: felejtsd el a super size menüket, inkább rendelj csirkefalatokat kis krumplival és salátával. Így a kecske is jóllakik… káposztát pedig nyugodtan ehetsz, nagyon egészséges.

Maradj az ágyban

…mármint akkor, amikor éjjeli nasira támadna kedved, hiszen kevés dolog van, ami jobban hízlalna ennél. Próbál viszonylag későn – de legalább 3 órával lefekvés előtt – vacsorázni és korán reggelizni, így elkerülheted a nasiszörny támadását.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X