Főoldal > DIÉTA > Fogyj agytornával!

Fogyj agytornával!

táplálkozás
0

Írta: and

„Kövér vagyok.” „Túl vastag a combom.” „Ha férfi lennék, rá sem nézn&

„Kövér vagyok.” „Túl vastag a combom.” „Ha férfi lennék, rá sem néznék egy olyan nőre, mint én.” „A fenekem olyan, mint egy narancsültetvény.” Mi, nők, hajlamosak vagyunk ilyen lesújtó véleménnyel lenni saját magunkról. Lehet, hogy nem mondjuk ki hangosan ezeket a gondolatokat, de attól még ugyanúgy hatnak ránk, és akár a fogyókúra sikerességét is befolyásolhatják.

Vigyázat, úszógumik a tudatalattiban

„A tudatalattink folyamatosan befogad minden információt, ami az agyunkban megszületik, és parancsként kezeli azt, amit gondolunk, illetve mondunk” – magyarázza Domján András hipnotizőr. Ha állandóan azon jár az eszünk, már megint mennyit híztunk, akkor a tudatalattink gondoskodni fog arról, hogy további kilókat szedjünk fel. De ugyanígy működik ez az életünk minden területén. Ha szerencsétlennek hisszük magunkat, akkor tényleg azok leszünk. Persze ez fordítva is igaz: a pozitív gondolatok, érzések szinte garantálják a sikert! És hogy mi az oka mindennek? Nincs ebben semmi varázslat. „Központi idegrendszerünket – ami a szervi működésekért és a viselkedésünkért felelős – a tudatalatti irányítja. Ha például azt gondoljuk, minden falattól hízunk, a központi idegrendszer olyan parancsot fog kiadni a szerveinknek, hogy ez tényleg így legyen. Ezért nem mindegy, milyen gondolatok járják át a fejünket – mondja Domján András.

diet2.jpg ()Programozd át!

Ha tehát fogyni szeretnél, vagy bármilyen célt akarsz elérni, először is a témával kapcsolatos gondolataidat kell megvizsgálni. Ha vannak közöttük gátló, önkorlátozó hiedelmek, például: „nálam semmilyen fogyókúra nem válik be,” akkor ezeket alakítsd át pozitív, motiváló erőkké – „megtaláltam azt a módszert, amivel napról napra egyre karcsúbb vagyok”. Ez az átprogramozás relaxáció közben megy a legkönnyebben, mert módosult tudatállapotban sokkal fogékonyabb vagy a szuggesztiókra. Azok a gondolatok, amelyeket ellazulva, például elalvás előtt vagy ébredés után „ültetsz el” az elmédben, parancsokként hatnak az idegrendszeredre, így viselkedésedet is befolyásolják.

„Fontos, hogy pontosan fogalmazzunk – figyelmeztet szakértőnk –, ugyanis az elme mindent szó szerint ért. Valaki azt programozta be magának, hogy egy rakás pénzen ül. És mit ad Isten, egy bank fölött talált irodát. De ismerek olyat is, aki nagyon jól dartsozott, de miután azt kezdte mondogatni, hogy kirázza a kisujjából, nem ment neki a játék, mert az agya szó szerint vette az utasítást, és tényleg megremegett a kisujja dobás közben.”

Bármilyen furcsa, gondolataid még a hízékonyságodat is befolyásolhatják. „Nem véletlen, hogy vannak olyan emberek, akik bármit megehetnek, mindig ugyanolyan marad a testalkatuk – mondja Domján András –, ugyanis az emésztést is a központi idegrendszer szabályozza. – Az, hogy melyek azok a tápanyagok, amiket megtart a szervezet, és melyek azok, amiket kiad magából, a tudatalattiban dől el. Ha valakinek az a meggyőződése, hogy az elfogyasztott ételektől egészségesebb lesz, és nem fog hízni, akkor az emésztése is ennek megfelelően fog működni” – hangsúlyozza a szakértő.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X