Főoldal > DIÉTA > Még nem késő: ha így készülsz a karácsonyra, elkerülnek a pluszkilók!

Még nem késő: ha így készülsz a karácsonyra, elkerülnek a pluszkilók!

diétafogyókúratáplálkozás
0

Írta: and

Az adventi időszak komoly erőpróbát jelent még a legfittebbek számára is. A fagyos időben nehezebben mozdulunk ki

Az adventi időszak komoly erőpróbát jelent még a legfittebbek számára is. A fagyos időben nehezebben mozdulunk ki edzeni, és amint elkap a karácsonyi láz, könnyen kizökkenünk a megszokott egészséges életvitelünkből. Ha te mégis elhatároztad, hogy ragaszkodsz az eredeti terveidhez, és nem odázod el inkább egy újévi fogadalommal, akkor kövesd az alábbi tippeket.

Ne csapd be magad az ünnepek idején sem!

Bár télen az emberek jobbkedvre derítő ételek után vágyódnak, decemberben is muszáj egészségesen étkezni. Tervezz előre, ha tudod, hogy olyan helyre mész, ahol könnyen el fognak csábítani az ínycsiklandó ételek! Légy biztos benne, hogy a megfelelő finomságokat eszed, ne egy nagy tálca karácsonyi sütemény legyen előtted.

Iratkozz fel egy versenyre!

Ha tudod, hogy egy verseny áll előtted, akkor könnyedén ráveszed magad az edzésekre, hiszen nincs más választásod. Nevezz be egy olyan futó- vagy más sportversenyre, ami motivál, és készíts egy felkészítő edzéstervet, amelyhez ragaszkodni fogsz. Meglátod, a rendszeres testmozgás után sokkal jobban fogod érezni magad, mint a karácsonyi csemegék elfogyasztását követően.

fogyas2.jpg ()Sportolj társaságban!

Amikor főleg a testmozgásra és az étkezésre fókuszálsz, az nem jelenti egyben azt is, hogy le kell mondanod a barátaiddal eltöltött időről. Rengeteg haszna van a társas mozgásnak, de kifejezetten nagy segítség olyan mozgalmas időszakban, mint a karácsonyt megelőző napok. A megbeszélt közös edzések arra is garanciát nyújtanak, hogy nem fogod elódázni a testmozgást.

Vedd kézbe a tollat!

Ha időt akarsz szakítani a testmozgásra, akkor írd fel a határidőnaplódba! Ha nem fixálod le, nagy az esélye, hogy elhalasztod valamilyen más tevékenység kedvéért. Állíts be egy emlékeztetőt az esti edzésről az irodai levelezőrendszeredbe, firkantsd fel előre a határidőnaplódba, vagy tégy bármi hasonlót, a lényeg, hogy kezeld olyan fixen ezt a feljegyzést, mint egy céges megbeszélést!

Vegyél vissza az alkoholból!

Egy karácsonyi partyn nagyon könnyű elengedni magad, ilyenkor még az is iszik, aki egyébként egyáltalán nem szokott. Ünnepi hangulatban vagy, felhajtasz pár pohár italt, és egyáltalán nem figyelsz az elfogyasztott alkoholmennyiségre. Ráadásul, ahhoz, hogy megtartsd az egészséges terveid, keveset kell innod. Amennyiben nem szeretnéd teljesen száműzni az alkoholt, akkor igyál sok vizet. Minden pohár elfogyasztott alkohol után hidratálj, és igyál meg egy nagy pohár ásványvizet. Ez segít, hogy gyorsabban összeszedd magad.

Figyelj az adagokra!

Az egészséges adagok szabályozása mindig nagyon fontos. Egy olyan egyszerű tárgy, mint a tányér, képes segíteni vagy hátráltatni a fogyókúrád. Ahelyett, hogy a legnagyobb tányért keresnéd a rendezvényen, válassz egy salátás vagy egy desszertes tányért. A különböző kutatások is egyértelműen bebizonyították, hogy a kisebb tányér segítségével könnyebb leadni a kilókat. Plusz tippünk, hogy kezdd az étkezést mindig valami könnyűvel, mint egy leves vagy egy saláta.

Vegyél egy új DVD-t!

A hideg, havas vagy esős időben nem szívesen mozdulsz ki a kényelmes, meleg szobából. Hogyha a fitneszterem helyett inkább otthon maradnál, akkor vásárolj egy új fitness DVD-t, változatosabbá téve az otthoni edzésprogramod. Mindenképp olyan mozgásprogramot válassz, amit szeretsz, és így garantáltan fogsz is csinálni!

Pihenésre fel!

Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik elegendő ideig alszanak vékonyabbak, mint azok a társaik, akik kevesebb időt töltenek éjjeli pihenéssel. Aludj mindennap legalább 7 órát, főleg amikor igazán fáradtnak érzed magad. A betegségek elkerüléséhez és a jó közérzethez létfontosságú, hogy figyelj a tested jelzéseire. Bár nagy a csábítás, de a délután közepén már ne nyúlj a diétás kólád után.Semmi sem rosszabb, minthogy betegen töltsd az ünnepeket, mert előtte teljesen kifárasztottad magad.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X