Főoldal > DIÉTA > 4 könnyű, zsírszegény vacsoratipp

4 könnyű, zsírszegény vacsoratipp

gasztrorecept
0

Írta: and

Olasz fusilli grillezett csirkével Ez a recept tele van rosttal, fehérjével és megfelelő mennyiségű vassal, de csak

Olasz fusilli grillezett csirkével

Ez a recept tele van rosttal, fehérjével és megfelelő mennyiségű vassal, de csak 3 gramm telített zsírt tartalmaz. Nem sok tésztás fogás büszkélkedhet mindezzel, így lássuk is, milyen csodás hozzávalókból készül ez a finomság.

Hozzávalók: szárított paradicsom, balzsamecet, teljes kiőrlésű fusilli tészta, gomba, olívaolaj, fokhagyma, bazsalikom, paradicsomszósz, parmezán, grillezett csirkemell, mustár és fenyőmag.

Elkészítése: szárítsd meg a paradicsomot, majd rakd félre. Tedd fel főni a tésztát, közben egy tapadásmentes serpenyőben 5 perc alatt olívaolajon pirítsd át a gombát, kevergetés nélkül. Adj hozzá fokhagymát, kicsit később szárított paradicsomot, majd lassú tűz mellett paradicsomszószt is. Tedd az így elkészült szószhoz a tésztát, majd a reszelt parmezánt, a csirkét és a bazsalikomot. Tálalásnál rakhatsz még rá parmezánt és fenyőmagot, díszítésnek pedig friss bazsalikomot.

Kalória/adag: 428

dijonchicken2.jpg ()Sült dijoni csirkemell zöldségekkel

Tökéletes vacsora hideg időben, a dijoni mustár erőt és karakteres ízt ad a sült csirkemellnek. Édesburgonyával, sárgarépával vagy akár más szezonális zöldségekkel tálalva alacsony zsírtartalmú, de ízekben gazdag ételt kapunk.

Hozzávalók: dijoni mustár, csirkemell, kakukkfű, só, édesburgonya, bébirépa, hagyma, olívaolaj, fekete bors és petrezselyem.

Elkészítése: melegítsd elő a sütőt 240 fokra. Keverd össze a mustárt és a kakukkfüvet egy tálban. Sózd meg a csirkemellet, süsd meg körülbelül 5 percig mindkét oldalán, akkor van kész, amikor elkezd barnulni. Vedd ki a sült csirkemellet, és minden oldalát egyformán kend át az előre elkészített mustáros keverékkel. Egy serpenyőben párold meg az édesburgonyát, a bébirépát és a hagymát, ízesítsd kakukkfűvel, sóval és borssal. Tedd a sütőbe 15 percre az egészet: a burgonyás keveréket alulra, rá a csirkemellszeletet, majd hintsd meg petrezselyemmel a tetejét.

Kalória/adag: 284

Burrito Madonna kedvenc receptje szerint

A vegán recept alapján friss zöldségekből és lencséből ízletes burritót készíthetsz. Ez a fogás tele van rosttal, fehérjével és szívvédő zsírral, az utóbbit az avokádónak köszönheti.

Hozzávalók: zöldlencse, szezámolaj, répa, zöldbab, tengeri só, tortilla, tofumajonéz (házilag is elkészíthető tofuból, citromléből, olívaolajból és mustárból), zöldsaláta, savanyú káposzta és avokádó.

Elkészítése: a lencsére önts annyi vizet, hogy elfedje és közepes hőmérsékleten lassan főzd meg, állandó keverés mellett. Majd rakd félre, és egy másik serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, pirítsd meg rajta a sózott répát és zöldbabot 2-3 percig, majd ezt is tedd félre. Melegítsd fel a tortillákat kenyérpirítón. Kend be őket tofumajonézzel, és töltsd meg gazdagon zöldsalival, répa-zöldbab keverékkel, savanyú káposztával, szeletelt avokádóval és lencsével. Utána mást nem is kell már tenned, csak felcsavarni burrito formára.

Kalória/adag: 220

blackenedsalmon3.jpg ()Párolt lazac brokkolival és mazsolával

Bár a lazac zsírban gazdag étel, szívvédő omega-3 zsírsavat tartalmaz. Adj fűszereket és brokkolit ehhez a különleges fogáshoz, hogy kalóriában szegény, de C-vitaminban gazdag ételt kapj!

Hozzávalók: zsírszegény lazacszeletek, cajun fűszerkeverék, brokkoli, olívaolaj, mogyoróhagyma, só, aranymazsola és citrom.

Elkészítése: borítsd be a lazacszeletek mindkét oldalát egyformán a fűszerkeverékkel. Lefedve a lazac mindkét oldalát süsd meg olívaolajban 3-4 percig. Ezalatt egy másik edényben a brokkolirózsákat párold meg vízben 4 percig, amíg elkezd puhulni. Utána szedd ki, és rakd tányérra. Töröld ki a zöldséges serpenyőt, és főzd meg puhulásig a mogyoróhagymát. Majd add hozzá a brokkolirózsákhoz és az aranymazsolához. Szervírozd a lazaccal és citromszeletekkel.

Kalória/adag: 378


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X