Főoldal > DIÉTA > Mit egyek a főétkezések között, ha fogyózom?

Mit egyek a főétkezések között, ha fogyózom?

nasstáplálkozás
0

Írta: and

1. Délelőtt és délután is sokszor jól esik a kefír és a joghurt. A dolgod csak annyi, hogy a nat&

1. Délelőtt és délután is sokszor jól esik a kefír és a joghurt. A dolgod csak annyi, hogy a natúr fajtát vagy a kifejezetten diabetikust válaszd és kerüld a gyümölcsös, ízesített fajtákat. Ha azonban az ízesítettre szavazol, készítsd el magadnak: végy egy natúr joghurtot, és házi lekvárt keverj bele.

2. Alkalmanként ehetsz tejberizst is. Ha te készíted, használj sovány tejet és nyírfacukrot az ízesítéshez, ha vásárolod, akkor a diétás változatot keresd.

3. Ha édességre vágysz a két étkezés között, készíthetsz (sovány tejet használj) vagy vehetsz pudingot is. Utóbbinál figyelj arra, hogy diabetikus legyen és minél kevesebb keményítőt tartalmazzon.  

4.Szintén alkalmanként beiktathatod a diétás túrórudit is a főétkezések közé, de egyszerre mindenképp csak egyet egyél belőle.

csoki2.jpg ()5. Nem kell elfelejtened a tejeskávét vagy a kakaót sem, hiszen ilyen hideg napokon kifejezetten jól esik a meleg ital. Arra figyelj azonban, hogy szigorúan cukor nélkül fogyaszd. Ha ennyire mégsem tudod megfegyelmezni magad, akkor legalább idd nyírfacukorral. 

6. Kipróbálhatod a következő könnyű túrós telítőst is, étkezések közötti nasinak kiváló: 10 dkg zsírszegény túrót keverj el 2 ek 12 %-os tejföllel, reszelt citrom héjával (a legjobb a bio, mert az biztos fogyasztható) és némi édesítő szerrel. Magában egyed. Telít és ráadásul finom.

7. Fogyassz pár, maximum 5-6 szem teljes kiőrlésű lisztből, fruktózzal készült kekszet. Ez általában a diabetikus részlegen található a boltokban.

8. Ha megőrülsz egy kis édességért, egyél meg egy kis szelet diabetikus csokit. Figyelj azonban arra, hogy jó minőségű étcsokoládés legyen, magas kakaótartalommal.

9. A főétkezések között kiváló kiegészítő étel lehet a gyümölcs. A tárház végtelen, az almától a kivin és narancson át, bármit választhatsz. A banánt azonban jobb, ha kerülöd, ha komolyan gondolod a diétát. Belefér azonban pár szem dió vagy mogyoró is az étrendedbe, de semmiféleképp sem ehetsz ezekből sokat, mert magas a kalóriatartalmuk. 

10. Beválhatnak a gyümölcslevek is, ha nem marják a gyomrod, de feltétlenül a cukor nélküli fajtákat válaszd. A legjobb ebben az esetben is, ha te készíted frissen facsarva, mert így esik a legjobban és biztos lehetsz benne, hogy nincs bene cukor és semmilyen fölösleges anyag. Legalább két decit fogyassz belőle.  

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X