Főoldal > DIÉTA > A 6 legtutibb trükk, hogy éhezés nélkül fogyj

A 6 legtutibb trükk, hogy éhezés nélkül fogyj

táplálkozás
0

Írta:

Ha valaha már említetted valakinek, hogy fogyni szeretnél, biztosan hallottál tuti tippeket. A kollégád szerint irtsd ki az étrendedből a szénhidrátokat. A szomszédod haverja tudja a titkot: 7 után tilos az étkezés. Az edzőtermi öltözőben pedig azt rebesgetik, hogy akkor lehet bombaalakod a bikiniben nyárra, ha naponta csak egyszer eszel.

 

Tényleg működik minden ehhez hasonló tipp? Valószínűleg le lehet adni velük pár kilót, de kétséges, hogy tartós is lesz-e az eredmény. Ilyenkor jön a már unalomig ismételt jojó-effektus. Az egészséges életmódot követve sokkal több örömet okoz a fogyás: nem kell éhezned, sőt az a cél, hogy többször egyél egy nap, csak egy kicsit kevesebbet, a zsírégetés egyik fő támogatója pedig a több alvás. Lássuk tehát a legnagyszerűbb egészséges tippeket! Viszlát éhezés, hello kisebb farmer!

1. Piros-narancsssárga-zöld szabály

Minden étkezésed tartalmazzon olyan ételt, ami piros, narancssárga vagy zöld. Ha erre fókuszálsz, biztos, hogy lesz egészséges finomság is a tányérodon, így nem marad hely a magasabb kalóriatartalmú ételeknek. Ne feledd, a színes gyümölcsök és zöldségek a bőröd fiatalon tartásában is segítenek!

2. Kevesebb só, kevesebb kiló

A só nagyban hozzájárul a súlygyarapodáshoz. Ha sokat fogyasztasz belőle, éhesebb és szomjasabb leszel, így több kalóriát viszel be a szervezetedbe. Ettől puffad fel tehát a hasad, az arcodat is ezért látod kerekebbnek, a szemeid pedig ezért püffednek fel reggelre. Ha visszafogottabban sózol, már pár nap múlva látványos lesz a változás!

3. Fűszerezz!

A csípős fűszerek nagyon sokat segíthetnek a fogyásban. Hamarabb érzed magad tele tőlük, így kevesebbet eszel. A hőérzettől az anyagcseréd is gyorsabban beindul, ami a súlyvesztés egyik alapja. Ráadásul a chiliben is megtalálható kapszaicin felszabadítja az agyban az endorfint, a boldogsághormont. Teli has és jó hangulat! Nem hangzik rosszul, ugye?

diet2.jpg ()

4. Rejtsd el a maradékot!

Szedtél a tányérodra egy szép kis adagot – ez idáig rendben van. Ha még maradt belőle, tedd el szem elől. Nem jó, ha étkezés közben látod, hogy van még a finomságból, ráadásul elérhető közelben. Legalább olyan messze legyen a maradék, hogy fel kelljen kelned érte. Remélhetőleg útközben sikerül lebeszélned magad a következő adagról.

5. Bármikor ehetsz!

Mítosz, hogy attól hízunk, ha este 7 után étkezünk. Sok dolgozó ember késő este ér haza és ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ki kellene hagyniuk a vacsorát. Sokkal többet ártasz magadnak, ha kihagysz egy étkezést, mert az másnap túlevéshez vezethet. Ráadásul az anyagcserédet is leállítod. A szabály így szól: a napi kalóriaadag 70%-át edd meg napközben, a maradék 30% pedig jöhet vacsira – amikor csak akarod. Ezután azonban adj magadnak még 90 percet elalvás előtt. Ennyi idő alatt tudja a gyomrod úgy megemészteni az ételt, hogy kényelmesen tudj aludni.

6. Használj evőpálcikát!

Pálcikával enni időigényesebb, mint villával és egy kicsit több figyelmet is igényel. Ez azért is jó, mert közelről kell megnézel minden egyes kis falatot, koncentrálsz, hogy ne essen le. Ez egyfajta emlékeztető is arra, hogy lassíts, kóstold meg, ízlelgesd az ételt, ahelyett, hogy félig rágottan gyorsan lenyelnéd. Legyen élvezet az étkezés, add meg a módját!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X