Főoldal > DIÉTA > Az 5 legjobb diétás tipp Húsvétra

Az 5 legjobb diétás tipp Húsvétra

diétahúsvéttáplálkozásünnep
0

Írta: and

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan! A hagyományos ünnepi ételek nem &eacute

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan!

A hagyományos ünnepi ételek nem épp fogyókúrásak, ez sajnos a húsvétra is igaz. Nyugi, nem kell megfosztanod magadtól a finom falatokat, de ügyelj arra, hogy az ünnep csak kétnapos, ne vásárold és edd túl magad! Ne csak a mennyiségre, a minőségre is figyelj oda! Kerüld a nehéz ételeket, keresd az egészséges és kalóriaszegényebb fogásokat, hogy elkerüljenek a rettegett pluszkilók.

Csokitojás helyett válaszd az igazit!

A csokoládétojást hagyd meg a locsolóknak és húsvéti dekorációnak, ugyanis a legtöbb csak cukorból és zsíros bevonómasszából áll. Egy átlagos csokoládétojás akár 450 kalóriás is lehet, míg egy főtt tojás csupán 70 kcal-t tartalmaz. Ráadásul ez az 1 db tojás fedezi a napi fehérjebevitelünk 12%-át. Azoknak, akik reggelire tojást esznek, egy kutatás szerint 60%-kal sikeresebb a fogyókúrájuk, mint akik ugyanannyi kalóriás, de más reggelit választanak. A tojásban levő kolin megakadályozza a zsírok lerakódását, így akkor is a legjobban választasz, ha a sonka mellé eszed a főtt tojást.

Nem mindegy milyen sonkát választasz

A hagyományos sertéshúsból készült sonka egyáltalán nem jó választás, mert hizlal és tele van telített zsírsavakkal. Nemcsak alakodra, egészségedre is veszélyes. Egy friss kutatás szerint már napi 4 dkg húsfogyasztás jelentősen növeli a korai halálozási arányt. Ha mégis hagyományos húsvéti menüre vágysz, és nem szeretnéd mellőzni az asztalról a sonkát, keress szárnyashúsból készült főtt, füstölt sonkát, amelyben jóval kevesebb a zsiradék és a kalória, viszont több a fehérje.

tojas2.jpg ()Tegyél tormát az ételekre!

Ne a torma elhagyásával akarj spórolni a kalóriákon! A torma ugyanis kiválóan felpörgeti az anyagcserét, így kifejezetten jól teszed, ha vele ízesíted az ünnepi ételeket. Az influenzaszezonban is igen hatásos csodaszer: vírusölő és gyulladáscsökkentő hatású. Böngészd át a csomagolást, hogy mennyi cukrot tartalmaz, keresd a cukormentes változatot, de otthon is elkészítheted természetes édesítőszerrel.

Élvezd a kora tavaszi zöldségeket!

Végre itt vannak az év első zöldségei: a retek, az újhagyma, a répa és a spenót. Segítségükkel nemcsak fogyhatsz, hanem végre felturbózhatod a szervezeted vitaminokkal. Ezek a színes és egészséges finomságok az asztalon is jól mutatnak, igazi tavaszi hangulatot varázsolnak otthonodba. Változatosan elkészíthetők, salátaként, rakott ételként és krémlevesként is megállják a helyüket Húsvétkor. Akár a hagyományos sonkatál mellé is ehetők, de figyelj arra, hogy a telítő és kalóriaszegény zöldségekből egyél többet.

Nassolj okosan!

Ünnepek idején a nassolást a legnehezebb megállni, a sok édesség a legeltökéltebb diétázókat is elcsábítja. Állj ellen a masszás csokinyusziknak és a zsíros krémmel készült süteményeknek, hidd el, csak a szemed kívánja! Étkezések között kerüld az édességfogyasztást, ebéd vagy vacsora végén ehetsz egy kisebb adagot, hiszen a teljes megszorítással pont ellenétes hatást érnél el. Egyél pár törésnyi magas kakaótartalmú étcsokit, illetve készítsd magad az ünnepi süteményt reform hozzávalókból, amiből te is bátran ehetsz egy szeletet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X