Főoldal > DIÉTA > Böjt a köbön: 6 ok, amiért tényleg érdemes belevágnod

Böjt a köbön: 6 ok, amiért tényleg érdemes belevágnod

böjtegészség
0

Írta:

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan! Az egy dolog, hogy ad majd egy löketet neki. A m&

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan!

Az egy dolog, hogy ad majd egy löketet neki. A másik ok viszont még ennél is fontosabb! Segíti a lelki megújulást is.

A böjtök repertoárja nagyon széles: választhatod a szigorú léböjt verzióit (csak fanatikusoknak ajánlott!), szavazhatsz a lúgosító diétára, ami a savasító kajákat teszi tiltólistára, vagy tarthatsz klasszikus húshagyó böjtöt, amivel a vega életmódba kóstolhatsz bele, szó szerint. Bár mindegyik más-más módszerekkel próbálja megszabadítani a testedet a salakanyagoktól, az közös bennük, hogy ugyanazokat a lelki előnyöket tartogatják számodra.

1. Megtanít profin szervezni

Tény, hogy nem egyszerű manőver beiktatni a hétköznapjaidba a tudatos méregtelenítés menetét. A böjti étrend spéci hozzávalóinak a beszerzése, a következetesség, az otthoni és a munkahelyi napi rutinfeladatok összehangolása igazi kihívás. Ám ha ez mégis sikerül, jó eséllyel pályázhatsz a „Miss Szervezőzseni” képzeletbeli díjára. Ez a szuper képesség pedig még jól jöhet az életed egyéb területein is.

bojt2.jpg ()2. Edzi az akaratodat

A böjt során egy magasabb rendű cél diktálja a tempót. Ez lehet a fogyás, a testi-lelki megtisztulás vágya, vagy az egészségtudatosság. A lényeg, hogy naponta többször kell szembesülnöd azzal a dilemmával, hogy képes vagy-e lemondani a számodra fontos(nak tűnő) dolgokról egy hosszabb távú előny miatt. Például, amikor friss péksüti illata terjeng a levegőben, az első gondolatod az, hogy “ide vele!”. Viszont a második (“ezt most pár napig nem szabad”) már lestoppolja a mohóságodat. És a böjtölés ideje alatt fix, hogy sokszor keveredsz hasonló szitukba, tehát ha ügyesen veszed az akadályokat, az felér egy akaraterő-tréninggel.

3. Segíti a lelki nagytakarítást

A böjt szigorú forgatókönyvét elsősorban arra találták ki, hogy tehermentesítse a szervezetedet, és ennek köszönhetően lépésről-lépésre szabadulj meg a felhalmozódott méreganyagoktól. Ilyenkor a lelkednek is könnyebb elengedni a saját „mérgeit”: a sérelmeket, a félelmeket, az aggodalmakat, a megfelelési kényszert. Persze ez nem megy varázsütésre, de ha megpróbálsz egy kicsit lenyugodni és az érzéseidre fókuszálni, szembesülhetsz azzal, mennyire ismered önmagad és milyenek az emberi kapcsolataid.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X