Főoldal > DIÉTA > Hogy a tészta ne legyen mumus többé – egészséges tésztareceptek

Hogy a tészta ne legyen mumus többé – egészséges tésztareceptek

gasztrorecepttáplálkozástészta
0

Írta: and

Lazacos penne grillezett zöldségekkel  Omlós lazac, telve csupa értékes omega-3 zsírsavval, finom p&

Lazacos penne grillezett zöldségekkel
 

Omlós lazac, telve csupa értékes omega-3 zsírsavval, finom párolt zöldségek, mint mondjuk a magas C-vitamin tartalmú paprika…kell ennél egészségesebb étel?

Hozzávalók: 20 dkg durum penne, 1 kis csésze húsleve-alaplé, 2 szál póréhagyma, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál kakukkfű, 1 zöldpaprika (összevágva), 1 cukkini (meghámozva, kis darabokra vágva), 1 adag lazacfilé (kb. negyed kg). Ízlés szerint bors, kevés só.

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc (főzéssel együtt)

Főzd meg a tésztát az előírások szerint. Vágd össze a póréhagymát, majd a paprikával, a húslevessel, a citromlével, az olívaolajjal és a borssal párold egy edényben 15 percig, add hozzá a cukkinit és a lazacot, és főzd tovább addig, amíg a lazac omlós lesz, a zöldségek pedig megpuhulnak. Aztán darabold fel a lazacot is, tedd a pennét egy nagy tálba, és dolgozd össze ezzel a keverékkel (ha száraznak találod, használhatsz még olívaolajat a keveréshez).

lasagne2.jpg ()Padlizsános lasagne

Jó, talán a lasagne nem tartozik igazán a wellness-kategóriába, de Garfieldnak teljesen igaza volt: egyszerűen kihagyhatatlan! És hús nélkül még egészségesebb is. 

Hozzávalók: 10 dkg zsírmentes ricotta sajt, 1 evőkanál parmezán, 2 dl paradicsomszósz, 2 marék fekete olívabogyó, 1 db padlizsán (meghámozva, szeletekre vágva), 6 db lasagne tésztalap, 1 kicsi paradicsom (összekockázva), 1 zöldpaprika (nagyon vékony csíkokra vágva).

Elkészítési idő: 1 óra

Melegítsd elő a sütőt 200°-ra. Egy kis tálban keverd össze a ricottát és a parmezánt, egy nagyobb tálban pedig a paradicsomszószt és az olívabogyót. Aztán egy közepes méretű tepsiben vagy tűzálló tálban fektesd egymásra a hozzávalókat: alulra tészta, majd a töltelék (minden mehet bele nyersen, a sütőben úgyis megpuhul), a legtetejére pedig a paradicsomszószos keverék és a maradék sajtmix kerüljön (ha nem elég, tehetsz még rá sajtot). Takard le fóliával, és süsd 30 percig, majd távolítsd el a fóliát, és hagyd pirulni további 15 percig.

toscan3.jpg ()Toszkán csirkés tészta

Nem csupán trendi reformétel, de a konyhádba varázsolja az utánozhatatlan olasz ízvilágot is. Ez aztán az igazi dolce vita! 

Hozzávalók: 30 dkg pennetészta, 1 csirkemellfilé, 1 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma (összezúzva), 1 evőkanál szárított rozmaring, egy fél üveg párolt bab (kisüvegesből), 2 teáskanál csemegepaprika-őrlemény, 4 spenótlevél, 2 evőkanál parmezán, só, bors.

Elkészítési idő: 35 perc

Főzd meg a tésztát az előírások szerint. Ezalatt dörzsöld be a csirkemellet a sóval és borssal, vágd kockákra, és hirtelen süsd ki az olívaolajon. Majd add hozzá a serpenyőben a fokhagymát, a rozmaringot, a paprikát és a spenótleveleket. Párold egy-két percig, míg a spenótlevelek meg nem fonnyadnak kicsit. Majd ezt a keveréket dolgozd össze a tésztával, miközben hozzáadod a babot is. Tálaláshoz szórd meg a parmezánnal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X