Főoldal > DIÉTA > Top titkok egyenesen a sztárok kedvenc fogyókúrás trükkjeiből

Top titkok egyenesen a sztárok kedvenc fogyókúrás trükkjeiből

diétafogyókúrasztártáplálkozás
0

Írta: and

Nyugi, nem kell milliókat költened egy életmódtáborra ahhoz, hogy a te fogyókúrád is ugyanolyan

Nyugi, nem kell milliókat költened egy életmódtáborra ahhoz, hogy a te fogyókúrád is ugyanolyan eredményes legyen, mint a sztároké. Íme, a legjobb bennfentes trükkök, amelyekkel otthon te is könnyedén fogyhatsz 5 vagy akár 10 kilót.
 

Csak egy tápanyagadatra figyelj az élelmiszerek címkéjén!

Nem, nem a kalóriáról beszélünk, hanem a rostról! „A rost segíti a zsír és a koleszterin felszívódását, ahogy lefele halad a bélcsatornán, ezáltal megakadályozva a zsír elraktározódását” – mondja Linda Illingworth, a kaliforniai Cal-a-Vie Health Spa táplálkozási igazgatója. Íme egy egyszerű diétás étrend, amellyel beviheted a szervezetedbe a szükséges napi 30 gramm rostot:

Reggeli: egy pohár görög joghurt, negyed csésze granola (zabpehely és olajos magvak), negyed csésze málna

Tízórai: kb. 3 csészényi levegőn pattogtatott popcorn

Ebéd: grillezett csirkemell salátával (2 csészényi római saláta, fél csésze csicseriborsó és 5-6 db koktélparadicsom)

Uzsonna: egy alma és 10 szem mandula

Vacsora: sült hal fél csésze quinoával és fél csésze brokkolival

hal2.jpg ()Győzd le a finomságok utáni sóvárgást!

Ugye veled is előfordul, hogy majd meghalsz egy csokifagyiért vagy egy zacskó chipsért? Ám ha elhalasztod a nassolást, valószínűleg kevesebbet fogsz enni, mintha azonnal nekiállsz lakmározni. Az azonnali evés és a teljes megvonás egyaránt nagy evészethez vezet. Hagyj egy kis időt, hogy át tudd gondolni, mennyire akarod azt a bizonyos ételt, mennyit fogsz enni belőle, és hogy érzed majd utána magad. A vermonti Green Mountain tulajdonosa, Marsha Hudnall ezt a jelenséget hullámok meglovaglásának hívja. Ha hagysz egy kis időt magadnak, és csak ezután nyúlsz a chipshez, akkor már csak egy adagot akarsz enni belőle, az egész zacskó helyett.

Így igyál, hogy karcsú maradj!

A nők azt hiszik, a sikeres fogyókúrához teljesen le kell mondaniuk az alkoholról. Ez azonban így nem igaz. „Egy egyszerű szabályt alkalmazunk: ha finomított szénhidrátot eszel, akkor ne igyál szintén azt”- tanácsolja, Derek Johnson a Biggest Loser Resorts táplálkozási szakembere. Az alkohol ugyanis szénhidrát. Ha meginnál egy pohár bort, akkor felejtsd el a fehér tésztát. Inkább pakold tele a tányérodat zöldségekkel és sovány fehérjével, hogy megspórold a bor kalóriatartalmát.

Válassz kivitelezhető méregtelenítést!

Nincs szükség drasztikus méregtelenítésre, de rengeteg előnye van, ha csak természetes ételeket fogyasztasz. A feldolgozott táplálékok gyulladást okoznak a sejtekben, ami lelassítja a testet és hizlal. Derek Johnson évente kétszer 14 napos méregtelenítést ajánl. Kövesd a programját te is, hogy fokozd az energiád, végre ne egyél gyorsételeket, és egészséges viszonyt alakíts ki az evéssel.

– Éhgyomorra mindig igyál meg egy nagy pohár vizet pár csepp citrommal (a citrusok ugyanis természetes méregtelenítők). A nap folyamán igyál meg további 10 pohár vizet.

– Hagyd el az alkoholt, a mesterséges édesítőszereket, a koffeint, a tejtermékeket, a glutént, a feldolgozott élelmiszereket, a vörös húst és a cukrot!

– Három nagy étkezést és két kisebbet iktass be naponta, hogy a vércukorszinted egyensúlyban tartsd. Egyél zöld színű zöldségeket, mint a spenót, a kel és a brokkoli (válaszd a sötétebbet, abban van a több tápanyag), bogyós gyümölcsöket és omega-3-at tartalmazó ételeket, mint a lazac, a diófélék, az olíva- és a szőlőmagolaj.

Egyszerű méregtelenítő menü:

Reggeli: 1 pohár smoothie: fehérjepor, bogyós gyümölcsök, édesítetlen mandula- vagy kókusztej és jég

Tízórai: 20 db mandula

Ebéd: grillezett csirkemell spenótsalátával, szeletelt almával, pirított dióval, olívaolajjal és ecettel

Uzsonna: bébirépa humuszba mártogatva

Vacsora: egy szelet pulykamell, 2/3 csésze kuszkusszal és zöldbabbal

Maradj motivált!

„Ha rájössz, hogy mitől szűnik meg a motivációd és ezt megpróbálod kiiktatni, az segít, hogy ne add fel a diétád”- mondja Ann Pardo, a Canyon Ranch igazgatója. Vezess naplót az étkezési és a testmozgási szokásaidról, amelyből megtudhatod, mi gátolja a célod elérését. Arra már biztos rájöttél, hogyha munka után hazamész leheveredni a kanapéra edzés helyett, akkor a testmozgásnak aznapra lőttek, ugyanúgy, mint amikor végigalszod a délelőttöt. Tudd meg, mik azok a tevékenységek, amik leszívják az energiád, így ki tudod küszöbölni őket. Vidd magaddal az edzőcuccod, és menj a terembe rögtön munka után, vagy ne tévézz éjfélig, hogy reggel frissen ébredj.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X