Főoldal > DIÉTA > Bikinialak nyaralás után is? Hát persze!

Bikinialak nyaralás után is? Hát persze!

diétafogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta: and

A tavasz és nyár általában a pihenés, feltöltődés és a fesztiválok szezonja. A legtö

A tavasz és nyár általában a pihenés, feltöltődés és a fesztiválok szezonja. A legtöbb nőnek viszont inkább a fogyókúrák főszezonja: a miniszoknyák, rövid sortok, fürdőruhák elkerülhetetlenül mindenkit diétázásra és még több edzésre kényszerítenek. A kitartó munkának persze megvan a gyümölcse: a nyaraláskor a medence mellett bezsebelt elismerő pillantások, kedvesünk bókjai és persze a csodás tengerparti fotók, amelyeken olyan jól mutatunk a legújabb bikininkben. A jól megérdemelt vakáció után sokan azt tapasztalják, hogy a nehezen leadott pluszkilók lassan visszakúsznak, és a feszes izmok is már csak a fényképeken léteznek. Hogy idén elkerüld a nyaralás után visszatérő súlyfelesleg traumáját, fogadd meg tanácsainkat!

A nyaralás nem egyenlő a lazsálással

Ha az elutazás előtti hetekben extra fogyókúrázásba fogtál és gyakorlatilag az edzőteremben éltél, akkor szervezetedet igazi sokként fogja érni, ha a nyaraláson végig lustálkodsz, és naponta háromszor teletömöd magad a szálloda éttermében. Tested válasza erre a zsírraktározás lesz, így nem csoda, ha a nyaralásból saját úszógumit viszel majd haza szuvenírként. Persze a pihenés neked is jár, nem kell túlhajtanod magad, elég, ha párszor átmozgatod magad. Egy kis kocogás a tengerparton (persze reggel vagy este, nem a déli forróságban), kirándulás vagy strandröplabdameccs segít formában maradni, és még jó móka is.

bikini2.jpg ()Az étkezéseknél fogd vissza magad, a zsíros, nehéz fogások helyett válassz helyi, könnyű finomságokat. Ha tengerpartra utazol, nem lesz nehéz dolgod, hiszen a halételek szinte mindig diétásak. Ha pedig inkább húspárti vagy, akkor a grillezett fogásokat részesítsd előnyben, melléjük pedig szedj salátát. A desszertekből ebéd utáni vagy délutáni nasiként fogyassz, vacsorára már ne. A reggelt indítsd frissen facsart narancs- vagy grépfrútlével, ami felpörgeti az anyagcserédet, így bűntudat nélkül csemegézhetsz a büféreggeli kínálatából.

Felejtsd el a nyaralás utáni depressziót!

Hetekig készülsz és vársz a jól megérdemelt pihenőre, hogy aztán villámsebességgel elteljen az az egy vagy két nyugis hét: nem csoda, hogy közérzeted mindig a mélypontra zuhan a hazaérkezés után. Ahelyett, hogy azon keseregnél, mennyire messze van még a következő szabid, inkább irány az edzőterem vagy egy közeli park! A nyaraláson hallgatott kedvenc slágereidet töltsd át a telefonodra, így például futás közben is felidézheted a vidám pillanatokat, és az edzés is gyorsabban telik. A tükörre vagy a hűtődre tűzd ki kedvenc bikinis fotódat: ez garantáltan ösztönözni fog, hogy ne állj le a sportolással. Ha pedig úgy érzed, az eddigi mozgásformák már nem hoznak lázba, próbálj ki valami teljesen újat, ma már rengeteg fitneszirányzat elérhető a konditermekben is, amelyek egyáltalán nem monoton ismétlésekből állnak. Mit szólnál például a kardiobaletthez vagy a pole dance-hez?

Koplalás helyett változatos étrend

Ha te is koplaltál a nyaralás előtti fogyókúrahajrában, akkor utána fokozatosan lazíts az étrenden, de figyelj így is a tápanyagarányokra, és legfőképpen a szénhidrátbevitelre. Továbbra is kerüld a finomított élelmiszereket, a késői vacsorákat pedig felejtsd el, így nem lesz nehéz tartani a súlyod. A nyaralás egzotikus ízeiből haza is hozhatsz: az éttermekben és a hotelben nyugodtan kérdezd meg kedvenc ételeid receptjét, sőt a helyi piacokon már a hozzávalókból is beszerezhetsz (például különböző fűszereket, magvakat). Hetente egy lakomát beiktathatsz, amikor külföldi specialitásokat készítesz, hidd el, ez lesz a kedvenc napod, és így a többi napon legalább nem fogsz elcsábulni gyorskajákra és egyéb bűnös falatokra.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X