Főoldal > DIÉTA > Mennyi időd van lefogyni? Válassz eszerint diétát!

Mennyi időd van lefogyni? Válassz eszerint diétát!

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Mindegyikre tudunk egy diétát, hogy időben elérd a célod! A fogyókúra rengeteg nő állandó

Mindegyikre tudunk egy diétát, hogy időben elérd a célod!

A fogyókúra rengeteg nő állandó programja, és gyakran fejfájásának legfőbb okozója. Ugye te is folyton aggódsz, hogy nem sikerül lefogynod? Főleg, ha még az idő is sürget. Nyáron számos olyan esemény szerepel a naptárunkban, amikor bizony a legjobb formánkat kell hoznunk, és fölös kilóinkat nem tudjuk kabátok és vastag pulcsik jótékony leple alatt takargatni: nyaralás, wellness hétvége, esküvők, és persze a hétköznapok, amikor csak lenge nyári ruhákban lehet átvészelni a hőséget. Vannak, akik az utolsó pillanatban kezdenek SOS-fogyókúrába, és éheztetik magukat. Vannak, akik előre eltervezik a diétát, de nincs türelmük kivárni az eredményt. És vannak olyanok is, akik teljes életmódváltáson törik a fejüket, de még bizonytalanul böngészik a rengeteg lehetőséget. Most három (egészséges és hatékony) módszert ajánlunk: a lemon detox szuper gyors eredményeket garantál, a New York-diétával pár hét alatt lehet karcsúbb alakod, míg a Paleo-diéta előnyei, eredményei hosszútávon érződnek.

Last minute-diéta: A lemon detox

A hollywoodi sztárok között évek óta népszerű ez a diétás módszer, itthon pedig idén tavasszal lett igazi sláger. Elsősorban a méregtelenítés a célja, de automatikusan fogyaszt is, és a cellulitisz eltüntetésében is segít, ezért fontos események előtt érdemes “bevetni”. A kúra alapja egy speciális pálma- és juharszirup keverék, amelyet ásványvízzel, citromlével és gyömbérrel vagy Cayenne-borssal kell felönteni. Ezt a fűszeres limonádé kellő energiát ad egész napra, mivel sok ásványi anyagot és kellő szénhidrátot tartalmaz. Anyagcserédet pedig gyógyteákkal serkentheted, így pár nap után biztosan megindul a fogyás, és a méreganyagok is kitisztulnak szervezetedből. A kúrát megelőző és követő pár napban kímélő étrend javasolt: kevés állati eredetű táplálék, levesek, sok nyers gyümölcs és zöldség.

Wellness Cafe tipp: Az első pár nap az igazán nehéz, utána már szervezeted nem is fogja kívánni az egészségtelen, nehéz ételeket, szóval kitartás!

dieta2.jpg ()Tartós fogyás a New York-diétával

Ha úgy szeretnél fogyni, hogy közben a finom falatokról se kelljen lemondanod, akkor neked találták ki a New York-diétát. A David Kirsch amerikai fitnesszedző és életmódtanácsadó által kifejlesztett fogyókúra lényege, hogy fokozatosan átprogramozza az anyagcserédet, és megszünteti szervezeted raktározási folyamatát. Ehhez a legfontosabb a háromóránkénti étkezés, mivel így nem alakul éhségérzet, és kisebb adagokkal is jóllakhatsz. A diéta három szakaszból áll. Az első két hétben minimális a szénhidrátbevitel, így megindul a zsírégetés. A második két hétben már megengedett a lassan felszívódó szénhidrátok fogyasztása, a harmadik szakaszba (amikor már emelheted az adagok mennyiségét) pedig akkor léphetsz át, ha már elérted a kívánt testsúlyt.

Wellness Cafe tipp: Kirsch szerint az étkezések ideális időpontjai a következők: 7, 10, 13, 16 és 19 óra. Ha ez nem passzol a napirendeddel, akkor is igyekezd tartani a háromóránkénti étkezéseket!

Egy teljesen új élet: A paleolit étrend

A paleo étrend tulajdonképpen az őskorba nyúl vissza. Követői úgy tartják, hogy a földművelés (és később az iparosodás) által bevezetett élelmiszerekhez az emberi szervezet nem tudott alkalmazkodni, ezért visszatértek a paleolit táplálkozáshoz. A paleo nem diéta, nem fogyókúra, hanem egy teljes életmódváltás, amelynek jótékony hatása a fogyás, a méreganyagok kiürülése, a betegségek kockázatának csökkenése. Elsőre úgy tűnhet, sok lemondást és gyökeres változást követel, de a ’’paleósok” szerint megéri belevágni. Az étrend fő irányelve, hogy a bevitt táplálék 56-65 százalékban állati, és 35-44 százalékban növényi eredetű legyen, ezenkívül fontos a magas fehérje- és az alacsony szénhidrátbevitel (persze a finomított kizárt!). Ami szigorúan tilos: gabonafélék, hüvelyesek, tej és tejtermékek, keményítő tartalmú zöldségek, növényi olajok, finomított cukrok és készételek. Az első hetekben biztos hiányozni fognak a megszokott ízek, ételek, de később érezni fogod, mennyivel energikusabb vagy, az emésztésed is javul, ezáltal pedig egész közérzeted is.

Wellness Cafe tipp: Számos hagyományos ételnek létezik paleo-változata. A legjobb, ha a kezdettől fogva csatlakozol valamelyik internetes receptcserélős csoporthoz, így sokféle ételt kipróbálhatsz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X