Főoldal > DIÉTA > Tippek délutáni, munkahelyi sóvárgás ellen

Tippek délutáni, munkahelyi sóvárgás ellen

diétaegészségfogyókúragyümölcsgyümölcslé
0

Írta: and

Reggelire gyümölcsöt, ebédre pedig csak salátát eszel párolt csirkemellel, de hiába tartottad be a

Reggelire gyümölcsöt, ebédre pedig csak salátát eszel párolt csirkemellel, de hiába tartottad be a nap folyamán szigorúan a diétát, délután 2-3 óra fele süteményre vagy csokoládéra vágysz? Veled is előfordul szinte mindennap? Ne ess pánikba, az alábbi trükkökkel sikeresen felveheted a küzdelmet a délutáni bűnözéssel szemben!

Készíts előre egészséges nasit!

Ahelyett, hogy délután fejvesztve rohannál a sarki cukrászdába, közértbe, vagy felkotornád a fiókod csokiért, már reggelente készülj fel erre a kritikus időszakra, és tegyél egészséges harapnivalót a táskádba. Legyen nálad mindig egy kis szezonális gyümölcs, amely egészséges alternatívája az édességeknek, ráadásul fontos tápanyag- és rostforrás. Vigyél hozzá pár szem mandulát, cukormentes korpás kekszet, vagy joghurtot, de bepakolhatsz alma- vagy zöldségchipset, illetve házilag készített zabkekszet is ropogtatni. 

Sétálj el a zöldségeshez!

Ha nincs időd és energiád már reggel gondoskodni a délutáni reform nasiról, akkor a cukrászda helyett a zöldségeshez menj ki a munkahelyedről. Semmilyen plusz időbefektetést nem igényel, sokkal egészségesebb, mégsem jut soha eszünkbe. Ráadásul egy szelet süti vagy két gombóc fagyi árán már antioxidánsban gazdag áfonyát, vagy zsírégető és méregtelenítő narancsot vehetsz magadnak.

sio2.jpg ()Kávézz!

Ebéd után nem hiába vágyunk egy adag kávéra, hiszen remekül pótolja az étkezés végén elmaradt desszert okozta hiányérzetet. Ezt a tippet azonban nemcsak ebéd után, hanem délután is bátran bevetheted. Ne keresd az édességet a fiókban vagy az automatában, inkább készíts a teakonyhában egy kávét! Hagyd el a cukrot, mert az csak hirtelen megemeli a vércukorszinted, idd feketén vagy sovány tejjel, ha pedig kifejezetten édes ízre vágysz, tarts a munkahelyeden sztíviát. A mesterséges édesítőszer is jó ötletnek tűnik elsőre, ez azonban nem csökkenti az étvágyat, sőt egyenesen farkaséhséget okoz.

Igyál meg egy nagy pohár gyümölcslevet!

Ha délután már nem szívesen viszel be koffeint a szervezetedbe, de jó ötletnek tartod, hogy egy pohár itallal győzd le az édes íz utáni sóvárgást, akkor tarts magadnál gyümölcslevet. Préselheted otthon reggel, de vehetsz adalékanyagoktól mentes, 100%-os dobozos gyümölcslevet is. Nemcsak megtölti a gyomrodat, de a szervezeted is ellátja a szükséges tápanyagokkal, így az éhségérzetet pillanatok alatt megszűnteti. A gyümölcsökben található C-vitamin pedig lendületbe hozza az anyagcseréd is, csökkenti az alacsony vércukor tüneteit és az édesség utáni vágyat. Hisz mindenünk a gyümölcs.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X