Főoldal > DIÉTA > A fogyás legújabb trükkje a Leedsi Egyetem kutatóitól

A fogyás legújabb trükkje a Leedsi Egyetem kutatóitól

diétafogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Eddig mindig azt hallottad, hogy a legjobb, ha lemondasz a nassolásról, mert az

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!

Eddig mindig azt hallottad, hogy a legjobb, ha lemondasz a nassolásról, mert az egész napi itt-ott bekapott pár szem nasi rengeteg fölös kalóriabevitelt eredményez. Így aztán biztos te sem gondoltad volna, hogy a pluszkilóktól az is segíthet megszabadulni, ha olyan gyümölcsöt vagy épp zöldséget kapsz be a főétkezéseid előtt, melyekről rögtön eszedbe jut fogyókúrás célod? Ennek oka, hogy a látvány beindította gondolataid szinte rögtön blokkolják az evési kényszered, mert arra ösztönöznek, hogy kevesebb kalóriát vigyél be a szervezetedbe.

A legegyszerűbb fogyókúrás trükk

Erre az igazán egyszerű, de nagyszerű tippre a Leedsi Egyetemről származó tanulmány hívja fel a figyelmet.  A kutatók vizsgálatuk során kimutatták, hogy amikor például csokievés előtt beleszagolunk egy finom friss narancsba, 60%-kal kevesebb édességet majszolunk el, mint akkor, amikor egészséges étel-kiegészítő nélkül csupán a hívogató csokoládé van előttünk. Egy másik kísérlettel, melynek során a résztvevő alanyok egy csoportja salátát, míg a másik része fokhagymás vajjal kent kenyeret kapott előételnek, azt bizonyították, hogy azok, akiknek a zöld jutott, kevesebbet ettek a pizzából álló fő fogásból.

Ez azért lehetséges, mert azok az ételek, melyekkel kapcsolatban az egészségre asszociálunk – márpedig a legtöbb zöldségünk, gyümölcsünk ilyen – azonnal emlékeztetnek minket arra, hogy mi most tulajdonképpen fogyókúrázunk. Amikor pedig ezzel szembesülünk, nem okoz gondot, hogy kontrolláljuk a bevitt ételek kalóriamennyiségét –mondta el összegzésében az egyik szerző, Nicola Buckland.

smell2.jpg ()Gyerekjáték

Márpedig, ha a hír igaz, akkor lehet, hogy az összes eddigi, a fölös kilóktól való megszabadulást célzó fáradozásod megoldódhat. Nem kell mást tenned, mint körülvenni magad egészséges táplálékokkal. Hogy ezt meg tudd valósítani, tarts mindig egy gyümölccsel teli tálat az asztalodon, megpucolt, felvágott zöldségeket a fridzsiderben és teljes kiőrlésű snackeket a konyhaszekrényben. Ezekből nyugodtan vihetsz magaddal a munkahelyedre is, hogy ott is mindig legyen valami egészséges nassolnivaló a kezed ügyében, hiszen így sokkal könnyebben fogsz tudni nemet mondani bármilyen csábító ajánlatra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X