Főoldal > DIÉTA > Egész évben nyár – a megújult MIRELITE

Egész évben nyár – a megújult MIRELITE

egészséggyümölcszöldség
0

Írta: and

A MIRELITE valójában nem egy általános gyűjtőszó, hanem egy fogalommá vált régi, nagy magyar m

A MIRELITE valójában nem egy általános gyűjtőszó, hanem egy fogalommá vált régi, nagy magyar márka, mely sokunk örömére idén megújult.

Egy kis nosztalgia

A MIRELITE 1945 óta van jelen Magyarországon, legalább olyan régen, mint a Sport szelet, az Unicum vagy a Pöttyös túró rudi. És hogy mitől számítanak ezek a márkák hungarikumnak? Attól, hogy bárhol és bármikor találkozol velük, felejthetetlen emlékeket idéznek. Az anyukánk mélyhűtött zöldségekből készült borsólevese, franciasalátája, a gyorsfagyasztott, pillanatok alatt kiolvadó gyümölcsök a sütiben vagy a tejszínhab tetején, a mindössze negyed óra alatt elkészíthető, omlós szilvásgombóc – ezek az ízek még a leghűvösebb télbe is elhozzák a gyerekkori nyarak emlékét. Ilyenkor széles mosollyal azt mondjuk: „ilyet csak az anyukám/nagymamám tudott csinálni”… na igen, egy kis mélyhűtött segítséggel.

Friss vagy mélyhűtött?

 Éveken át folyt a vita a szakértők köreiben arról, hogy a gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök vajon mennyiben képesek megőrizni eredeti zamatukat és vitamintartalmukat, mára azonban minden kétely eloszlott. A legkorszerűbb hűtési technikáknak köszönhetően ugyanis a mélyhűtött termékek íze és állaga semmivel sem rosszabb, mint a frisseké, és nem utolsósorban az év bármelyik szakában ínycsiklandozó ételek kerülhetnek az asztalra abból a zöldségből vagy gyümölcsből készítve, amihez éppen kedvünk van. Arról nem is beszélve, hogy a fagyasztással – csakúgy, mint a befőzéssel – a pazarlást előzzük meg, hiszen az az idénynövény, amit nem fogyasztunk el, enélkül hulladékká válna. Ami pedig a gyorsfagyasztott termékek vitamintartalmát illeti, efelől is megnyugodhatunk: mivel a termények közvetlenül a leszedést követően bírnak a legmagasabb vitamintartalommal, a gyorsfagyasztás lényege pedig, ahogy a neve is mutatja, éppen a gyorsaság, a mélyhűtött zöldségekben és gyümölcsökben sérülés nélkül konzerválódik minden értékes vitamin és ásványi anyag.

mirelite2.jpg ()Egy zacskónyi karcsúság

Szóval nem kell félned a gyorsfagyasztott termékektől, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nyugodtan egészséges életmódod részévé teheted őket. Ha ebédre például a grillezett hal vagy csirkemell mellé mélyhűtött zöldségekből készítesz köretet, vitaminok és ásványi anyagok tekintetében ugyanazt az eredményt kapod, és még elkészíteni is pofonegyszerű: a gyorsfagyasztott zöldségkeveréket egy megfelelő tálba teszed, szórsz rá egy kis fűszert, szellősen lefeded, 7-8 percre a mikróba dugod, és már kész is a zsiradék nélkül párolt, tökéletes zamatú zöldségköret. Ha pedig egy finom, tejszínes gyümölcslevesre vágysz, a mélyhűtött erdeigyümölcs-keverékkel, némi tejjel és egy kis hűtéssel percek alatt a jéghideg mennyországban érezheted magad. Éljen a nyár, éljen a MIRELITE!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X