Főoldal > DIÉTA > Spórolj időt és idegeskedést! Tanácsok rohanós hétköznapokra

Spórolj időt és idegeskedést! Tanácsok rohanós hétköznapokra

egészségételfitneszgasztrohétköznaprohanás
0

Írta: and

Ha összeszámolnád, mennyi időt kellene szánnod naponta munkára, főzésre, takarításra, sokszor

Ha összeszámolnád, mennyi időt kellene szánnod naponta munkára, főzésre, takarításra, sokszor kevés lenne a 24 óra? És akkor még egy percet sem szántál önmagadra. A következő tippekkel kurtíthatsz a „kötelező” teendőkön, így lazábbá, kényelmesebbé válnak a hétköznapok – miközben te topformában maradsz!

Autóban

A dugóban ülsz vagy a piros lámpánál várakozol? Tanulj nyelvet! Csak a hanganyagot kell elindítanod, az agyad máris dolgozni fog. Ha agyi tréninghez nincs kedved, tornáztasd a testedet: feszítsd meg a fenékizmaidat, majd ernyeszd el. Pár hét alatt kőkemény lesz a popsid és a narancsbőrtől is elbúcsúzhatsz!

Főzés

Rengeteg idő elmehet a konyhában való pepecseléssel, és nem is biztos, hogy mindig tökéletes lesz az eredmény. Ha gyorsan szeretnél valami finomat alkotni, vegyél elő a mélyhűtőből egy adag félkész ételt, amelyet pillanatok alatt el tudsz készíteni. Mit szólnál egy finom szilvatöltelékes gombóchoz? Vagy bélszínrolóhoz hasábburgonyával? Esetleg egy mennyei nyári ízeket idéző gyümölcsleveshez? A MIRELITE termékeinek köszönhetően minden este más isteni vacsora kerülhet az asztalra.

mirelite2.jpg ()Fürdés

Az illatos, forró fürdő nagyon kellemes tud lenni, de hétköznap dönts inkább a zuhanyozás mellett. Nemcsak gyorsabban végzel vele, hanem a vízzel is spórolhatsz, ha elzárod a csapot, miközben mosakodsz.

Takarítás

Kérj segítséget! Már nem kell minden házimunkát egyedül csinálnod, nyugodtan fogd be a kedvesedet is. A mosogatógépet ő is be tudja pakolni, a mosógépbe is be tudja tenni a ruhákat, sőt a fárasztó, zajos porszívózás egyes háztartásokban már alapból férfimunka. Persze utána ne zavard meg meccsnézés közben, megérdemli ő is a kikapcsolódást! Addig te felteheted a kedvenc bőrtápláló maszkodat.

Edzés

Tarts egy váltás edzőruhát az autódban vagy a munkahelyeden. Így ha megjön a kedved a sportoláshoz, nem kell egy plusz kanyarral hazamenned az edzőterem előtt. Egyrészt ezzel csak az idődet vesztegeted, másrészt ha hazaértél, könnyen elmehet a kedved a mozgástól, hiszen annyival egyszerűbb kikapcsolódás este a kanapén filmet nézni. Inkább előzd meg a bajt! Ha enyhébb az idő, sportolj kint a szabadban, és töltődj fel a napsütéssel, mint nyáron!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X