Főoldal > DIÉTA > Wellness otthon: töltődj fel kevés pénzből!

Wellness otthon: töltődj fel kevés pénzből!

egészségszépségápoláswellness
0

Írta: and

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamed megy a

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamed megy a hegyhez. Azaz, ha nem jutsz el álmaid legkülönlegesebb fürdőhelyére, teremtsd meg annak hangulatát a saját fürdőszobádban! Ehhez csupán egy kis fantáziára, némi pénzre és az akaraterődre van szükség. Most megmutatjuk, hogyan csináld!   

Az ördög a részletekben rejlik

1. Még a legideálisabb pihenőhelyen sem tudsz rendesen kikapcsolódni, ha nem teremted meg ehhez a kellő feltételeket. Nincs ez másként otthon sem, ezért ki kell zárnod a zavaró körülményeket:

– Tedd magad teljesen szabaddá a hétvégére. Nincs közös program a haverokkal. A párodnak adj kimenőt, menjen sörözni, biliárdozni, sportolni, beszélgetni, pecázni, mindegy, csak otthon ne legyen! (Biztos, hogy ezzel neki is örömet szerzel, épp ezért nem valószínű, hogy nagyon ellenkezne.) Ha pedig gyerekeid is vannak, hogy ne zavarjanak, kérd meg valamelyik nagyit vagy egy jó barátot, hogy segítsen: legyen gyerekcsősz.

– Ha ez megvan, a lakás még valószínű, hogy inkább alkalmasabb egy jó kis kiborulásra, mint az ellazulásra. Tegyél rendet, hogy ez még tudat alatt se zavarja meg majd a relaxálásod!

2. Amennyiben így szépen sikerült mindent elrendezned magad körül, megkezdheted a ráhangolódást! Ennek első lépése, hogy elsétálsz egy drogériába és vásárolsz egy-két finom illatú fürdőolajat, illatgyertyát, mécsest, sőt ha az egzotikumot fokozni akarod, akkor füstölőt is. Válassz stresszoldó illóolajat abból, amelyiknek legközelebb áll az illatanyaga hozzád. (Vehetsz egyet vagy többet, mert kombinálhatod is.)

– A citromos teafaolaj citromos, fűszeres virágillatú, használhatod a narancsvirág olajával együtt is.

– A levendula régóta ismert nyugtató hatásáról, olaja pedig fokozottan jól alkalmazható alvászavarok, szorongás és feszült idegesség ellen.

– Finom az illata az ilang-ilang olajnak, mellyel egyes parfümökben is találkozhatsz. Nyugtató, szorongásoldó hatása mellett fokozza a testi és szellemi frissességet. Kiváló szer erős stressz esetén, és segíti az alvást.

– Régóta ismert gyógynövényünk a kamilla, melynek olaját még a legérzékenyebb bőrűek is nyugodtan használhatják.

– Évezredes kellemes illat a rózsa, melyet a rózsaolaj használatával érhetsz el.

3. Ezekkel a kellékekkel felszerelten irány a fürdőszoba, jöhet a dekorálás! Ereszd tele a kádat vízzel, öntsd bele a fürdőolajat. Fontos tudnod, hogy a sok lazító hatású fürdőolajból bármelyiket használod is, nem kell allergiától tartani. De ne közvetlenül cseppentsd a vízbe az olajat, mert töményen fog úszkálni a víz felszínén és így irritálhatja a bőrt. Készítsd egyszerűen az illóolajos fürdődet úgy, hogy 5-10 csepp illóolajat keverj el egy evőkanál habfürdőben, tejben, tejszínben vagy mézben, és tedd ezt a fürdővízbe. Figyelj arra is, hogy a fürdővíz 36-37 Celsius fokos legyen, mert az olajok legjobban ezen a hőfokon fejtik ki a legkedvezőbb hatásukat.

drink2.jpg ()4. Míg készül a víz, addig helyezd el ízlés szerint és gyújtsd meg a gyertyákat, izzítsd be a füstölőt.  

5. Ha úgy érzed, minden tökéletes, akkor merülj bele az illatos habokba, és hunyd le a szemed! Élvezd a csendet vagy kapcsolj be egy kellemes zenét, amin például a tenger morajlása hallható és próbáld ellazítani minden izmodat.

Hagyd hátra gondjaidat!

A relaxáció hatását fokozhatod a következő gyakorlat elvégzésével:

– Lélegezz mélyen, hogy a tüdődön és a bőrödön keresztül minél hamarabb jusson be a szervezetedbe az olaj, hogy kifejthesse feszültségoldó hatását.

– Képzelj el egy óriási lufit a fejed fölé. Ebbe pakolj bele minden rossz érzésedet, kellemetlenségedet. Ha ezt képzeletben sikerült megtölteni, engedd el, hadd repüljön! (Ha el tudod engedni a téged gyötrő gondokat, gondolatokat, egyből megkönnyebbülést fogsz érezni.)

– Most, hogy elszállt a „lufi”, igazán szabadnak, nyugodtnak és egészségesnek érezheted magad. A forró víz ugyanis segít helyreállítani a fáradt és feszült izmok vérellátását, újult erőre kapsz, miközben a fürdőzés lelked feszültségét is hatékonyan csökkenti.

Tedd fel a koronát!

A wellness fürdő után pedig jöhet a tortára a hab: kényeztesd a bőröd olyan finom testápolóval, balzsamokkal, melyek növelik a hatást:

– Vanília- és a rózsabalzsam: különösen lazító, frissítő hatásúak és csábító illatúak.

– Eukaliptusz, citrom, menta: vérkeringést fokozó frissítő.

– Jázmin, rózsa, ilang-ilang: vágyserkentők.

Figyelj arra, hogy ezeket hosszan, körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrödbe. Az illatok ugyanis az agyra kifejtett hatásukkal fokozzák a kellemes hangulatot, a boldogsághormon termelődését.

Ha testben-lélekben így feltöltődtél, heveredj le a kanapéra, és vedd magad elé kedvenc gyümölcsös tálad és majszolj belőle kedvedre, vagy hörpints fel egy jó nagy pohár, lehetőleg 100 százalékos gyümölcs- vagy zöldséglevet. Ezek a könnyed finomságok, fizikai energiával is megtöltenek. Nem véletlenül, hisz „mindenünk a gyümölcs”.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X