Főoldal > DIÉTA > Utálsz főzni? Így tehetsz mégis meleg ételt az asztalra

Utálsz főzni? Így tehetsz mégis meleg ételt az asztalra

gasztrogazpachogyümölcslevesmelegszendvicsrecepttáplálkozás
0

Írta:

Akkor ezeket a szuperkönnyű recepteket neked találták ki.

Rakott melegszendvics

A melegszendvics az egyik legjobb SOS-étel: bármikor pillanatok alatt elkészíthető, és számtalan remek variációja van.

Elkészítési idő:15 perc

Hozzávalók (4 szelethez): fél csomag (250 g) gyorsfagyasztott zöldségkeverék, 1 kis doboz tejföl, majonéz, 4 szelet csirke-vagy pulykamellsonka, 4 közepes szelet kenyér, sajt, ízlés szerint só, bors.

Elkészítés: A zöldségkeveréket tedd egy műanyag tálba, locsold meg 5-6 evőkanál vízzel, szellősen fedd le, és párold a mikróban kb. 8 percig. Amikor megpuhult, keverd össze a tejföllel, a majonézzel, a sóval és a borssal, így egy finom franciasaláta-alapot kapsz. Pirítsd meg a kenyereket, aztán oszd el rajtuk a salátát, mindegyikre fektess egy szelet sonkát, majd szórd meg a tetejüket sajttal.

gazpacho2.jpg ()

Gazpacho

A spanyolok tradicionális nyári levese, ami mindössze attól lesz nyári, hogy általában hidegen fogyasztják és sok zöldség van benne, de lehűteni persze nem törvény, a vitamin pedig télen, ha lehet, még fontosabb.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók: 5 paradicsom, 1 paprika, ½ kígyóuborka, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 1-2 tk. balzsamecet, 1 vastagabb szelet szikkadt kenyér, só, bors, citromkarikák, snidling, szárzeller

Elkészítés: Vágd be a paradicsomok alját x alakban kiskéssel, majd öntsd le forró vízzel, így kb. egy perc elteltével könnyedén meg tudod hámozni őket. Tedd a fazékba a paradicsomot, pucold meg és vágd kis kockákra az uborkát, majd tedd ugyanezt a paprikával és a vöröshagymával is, a fokhagymát pedig a harmonikusabb íz érdekében préseld át fokhagymanyomón. Következik a két kanál olívaolaj és a balzsamecet, majd elő a botmixerrel, és alaposan turmixold össze az egészet. Tépdesd kis falatokra a kenyeret, és keverd bele a masszába. Tálalás előtt díszítsd citromkarikával, zellerrel és snidlinggel.

Frissítő gyümölcsleves

A gyümölcsleves, bár tipikusan nyári ételnek számít, a gazpacho-hoz hasonlóan melegen ugyanolyan jó, mint hidegen, és így is valódi nyáridéző finomság.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók: 1 mediterrán gyümölcskonzerv, 1 zacskó gyorsfagyasztott erdei gyümölcs, 1 l 100%-os narancslé, 0,5 l főzőtejszín, egy fél citrom, 8-10 db szegfűszeg.

Elkészítés: Olvaszd ki a mélyhűtött gyümölcsöt, majd a konzerv cukros levét, a narancslevet és a tejszínt öntsd egybe, és turmixold össze egy tálban. Ezután add hozzá a vaníliás cukrot és a fél citrom levét. Simítsd el még egyszer a botmixerrel, majd óvatosan keverd bele a gyümölcsöket. Tedd teatojásba a szegfűszegeket, lógasd bele a tálba, hagyd benne, amíg az ízek ki nem szabadulnak, és már fogyaszthatod is!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X